Soms zie je een oude man met een veel te jong mooi meisje rondlopen. Veel mensen denken: “zij kan veel beter krijgen!“. Vaak worden deze jonge vrouwen getypeerd als gold diggers – ze zouden alleen op het geld uit zijn van deze oudere man. In deze ‘Nader verklaard’ wordt het fenomeen ‘gold digger’ verklaard aan de hand van Darwin’s evolutietheorie.

De evolutietheorie geeft een verklaring voor de evolutie van het leven. Een belangrijk thema in deze theorie is the survival of the fittest. Dit stelt dat degene die met de voortplanting het meest succesvol is, zal overleven. Dit is weer op te splitsen in natuurlijke selectie en seksuele selectie.

Natuurlijke selectie

Natuurlijke selectie houdt simpel gezegd in dat degene die het beste aangepast is aan de omgeving (anders gezegd, degene die de beste genen heeft) de meeste kans heeft om te overleven. Als een ijskonijn een beetje bruiner is dan zijn broertje, heeft die meer kans om opgegeten te worden. Deze zal dan ook minder kans hebben om zich voort te planten.

Seksuele selectie

Je kunt stellen dat het hogere doel van een soort uiteindelijk is om zich voort te planten en jouw genen door te geven aan de volgende generatie. Hiervoor heb je natuurlijk een partner nodig met goede genen. Seksuele selectie is dus de voorkeur van bepaalde eigenschappen bij het maken van een keuze van partner.

Man/vrouw verschillen

Dan komen we nu aan bij het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen willen zich eigenlijk gewoon zoveel mogelijk voortplanten, zij hebben volop spermacellen ter beschikking en hoeven daar ook niet zuinig op te zijn. Mannen houden dus  van vrouwen die vruchtbaar zijn. Hierdoor vallen ze op jonge vrouwen met een smalle kaak, dikke lippen, grote ogen. Dit zijn kenmerken voor het hormoon oestrogeen, dat vruchtbaarheid voorspelt. Maar toch zijn mannen verplicht om trouw te zijn, of in ieder geval te doen alsof, want een vrouw geeft nou eenmaal de voorkeur aan een man die trouw is omdat zij dan de zekerheid heeft dat het kind en zij een goede basis hebben.

Vrouwen daarentegen hebben maar 1 eicel per maand ter beschikking. Vrouwen willen daarom juist zekerheid van een man. Voor hun is het belangrijk dat zodra ze een kind hebben, ze iemand hebben die sterk en gezond genoeg is om mee te helpen in de opvoeding. Daarom zijn mannen met veel geld, status en ervaring erg aantrekkelijk. Dit verklaart dus waarom meisjes van 20 op mannen van 50 kunnen vallen.

Toyboys?

Niemand zal met deze beredenering in zijn of haar hoofd een partner kiezen, dit gaat allemaal automatisch. Bovendien zijn vrouwen tegenwoordig financieel meer onafhankelijk. Dus vrouwen, kies een toyboy, het kan tegenwoordig allemaal!

Geschreven door Suzanne Dirne

Suzanne is een zesdejaars student aan de Universiteit van Tilburg. Onlangs heeft ze haar Bachelor Psychologie afgerond en volgt nu een Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Daarnaast houdt ze zich bezig met zaken waarin ze haar creativiteit kwijt kan zoals schilderen, grafisch ontwerp en het geven van workshops. Kijk voor haar portfolio op: www.suzannedirne.nl

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *