Oproep

PsyBlog zoekt vernieuwende schrijvers met een aansprekende schrijfstijl die psychologische onderwerpen kunnen uitleggen aan een breed publiek. Het is een functie op vrijwillige basis, maar een mooie mogelijkheid om te schrijven over je expertise of interesses als psycholoog. Door te schrijven voor PsyBlog kan jij je profileren als psycholoog of student. Daarnaast is het een kans om jouw kennis overbrengen op een grote lezersgroep. Ervaringsverhalen zijn ook meer dan welkom.
Ben jij geïnteresseerd? Mail naar redactie@psyblog.nl in en wie weet verschijnt jouw artikel binnenkort op PsyBlog!

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Redactie

64 posts
Jerre is van oorsprong sociaal psycholoog en is tevens de initiatiefnemer van PsyBlog. Hij houdt zich daarnaast bezig met innovatieve presentatieconcepten en presentatietechnieken en het verbeteren van zelfpresentatie. Hij is een enthousiaste en betrokken ondernemer. Meer informatie over Jerre kunt u vinden op www.jerremaas.nl.
View Posts →
2 posts
Marisa is redacteur van Psyblog.nl. De mens en haar psyche intrigeert haar. Ze heeft menig boek hierover versleten. Ze houdt van schrijven, praten en lezen. En van eten 't meest. Bovenal is ze dolenthousiast over de mind, slimmer worden en over het leven in 't algemeen.
View Posts →

Auteurs

34 posts
Willem heeft een carrière als beeldend kunstenaar achter de rug met exposities in binnen- en buitenland. Later heeft hij een bachelor psychologie gehaald. Momenteel is hij werkzaam als projectondersteuner bij een non-profitorganisatie en is hij freelance werkzaam als tekstschrijver ( https://beeldendetaal.wordpress.com/). Zijn interesse ligt vooral bij de waarnemingspsychologie.
View Posts →
30 posts
Marleen is afgestudeerd als kind- en jeugdpsychologe. Tijdens haar studie merkte ze dat ze graag één op één hulp biedt waarbij er sprake is van maatwerk voor de cliënt. Ze werkt nu als levensloopcoach waarbij ze volwassenen en kinderen met autisme begeleidt op diverse levensgebieden. Tijdens haar eerdere werk op een basisschool rees bij haar de vraag hoe we het onderwijs in kunnen richten zodat álle kinderen tot leren kunnen komen. Daarom is ze gestart met de Pabo en houdt ze ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en psychologie goed in de gaten.
View Posts →
25 posts
Jiska is afgestudeerd in de toegepaste psychologie en werkt als levensloopcoach in de autismezorg. Lezen en schrijven om nieuwe werelden te verkennen, deed Jiska al voordat zij haar veters kon strikken. Tot op heden heeft haar pen altijd haar verwondering gevolgd. Vandaag de dag gaat haar aandacht uit naar hoe kennis benut kan worden om de kwaliteit van (samen)leven te verbeteren. Dit bracht Jiska onder meer tot het onderzoeken van de spraakmakende diversiteittraining ‘Blue Eyes Brown Eyes’, beter bekend als ‘Het Grote Racisme Experiment’. Hierover schreef zij voor PsyblogNL een veelgelezen ervaringsverslag. Het jaar 2018 belooft voor Jiska ook een bijzonder jaar te worden ten aanzien van het schrijverschap: van haar hand verschijnt het debuut StraatPraat (www.straatpraat.eu), over de eigentijdse geheimtaal straattaal.
View Posts →
24 posts
Suzanne is een zesdejaars student aan de Universiteit van Tilburg. Onlangs heeft ze haar Bachelor Psychologie afgerond en volgt nu een Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media. Daarnaast houdt ze zich bezig met zaken waarin ze haar creativiteit kwijt kan zoals schilderen, grafisch ontwerp en het geven van workshops. Kijk voor haar portfolio op: www.suzannedirne.nl
View Posts →
21 posts
Diana is geboren en opgegroeid in Limburg. Voor de liefde is ze 15 jaar geleden naar Groningen verhuisd. Diana is een zeer intelligente vrouw die last heeft van een schizoaffectieve aandoening. Dit betekent dat ze zowel psychosen als stemmingswisselingen kan hebben. Soms komt dit terug, wat dan meestal te maken heeft met te veel (langdurige) stress. Diana schrijft veel, bouwt websites, heeft een goede relatie met haar partner met wie ze samenwoont en ze heeft leuke hobby's en sociale contacten.
View Posts →
20 posts
Heb jij een interessant en passend onderwerp waar je over wil schrijven, stuur ons dan een mailtje!
View Posts →
18 posts
Renske is vorig jaar afgestudeerd als Economisch Psychologe. Na haar afstuderen heeft ze een reis door Azië gemaakt. Nu is ze aan het werk als Consultant in de energiebranche. Ze schrijft graag over psychologische verklaringen van dagelijkse gebeurtenissen.
View Posts →
17 posts
Saskia doet momenteel de master Psychologie en Geestelijke Gezondheid richting kinderen en jeugd. Ze loopt stage op een school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs voor kinderen tussen de 4 en de 20 jaar oud. Daarnaast geeft ze huiswerkbegeleiding. Typische eigenschappen die haar omschrijven zijn nieuwsgierig, leergierig, vrolijk en een enorme levensgenieter!
View Posts →
16 posts
Naast het feit dat 'taal zeg maar echt haar ding is', helpt Marieke als basispsycholoog ook graag kinderen die vast (dreigen) te lopen. Deze twee werelden mag ze combineren in haar huidige baan waarbij ze kinderen met dyslexie begeleid. Daarnaast is schrijven haar grootste hobby. Als ze daarmee bezig is, vergeet Marieke alles om haar heen. Het is een soort meditatie. Een flow. Ze schrijft graag over het dagelijks leven en wat ze daarin allemaal meemaakt, maar ook vertelt ze verhalen van anderen die dit kwijt willen en minder goed zijn in het schrijven. Tot slot wil ze mensen aan het denken zetten. Psyblog is daar een mooie plek voor.
View Posts →
15 posts
Inge is naast energiek en nieuwsgierig ook afgestudeerd Economisch Psychologe. Ze is altijd bezig met innovatie en ondernemerschap, en erg geïnteresseerd in keuzegedrag, beslissingsprocessen en persoonlijke ontwikkeling. Waarom gaan mensen voor optie A, en niet voor optie B... en waarom blijven ze ondertussen toch twijfelen over optie C? Dit zijn dan ook de belangrijke onderwerpen waarover ze zal schrijven.
View Posts →
15 posts
Leergierig, kritisch. Vragen blijven stellen. Bezig blijven: studeren naast een voltijdbaan. Als Martin zijn bachelor psychologie aan de OU heeft behaald, gaat hij een master gezondheidspsychologie of klinische psychologie volgen, want het blijft fascinerend om te ervaren hoe je kijk op de (sociale) wereld veranderd met elk geleerd vak. Maar, komt hetgeen wij leren uiteindelijk wel bij diegenen terecht die het nodig hebben, en in een begrijpelijke vorm? Dat vind hij een interessante vraag. Martin schrijft graag over wat hem opvalt, om daarmee mensen aan het denken te zetten. Als Martin niet aan het studeren of lezen is, dan probeert hij afwisselend sociaal, muzikaal, en sportief bezig te blijven. Kan hij trouwens ook tegelijkertijd, maar dat is geen aanrader.
View Posts →
15 posts
Dirk zet met zijn schip momenteel koers uit als marktonderzoeker binnen TNS NIPO. Hier is hij met een vracht aan kennis, ambitie, creativiteit en ideeën aan wal gekomen na het cum laude behalen van de master economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Door de hier opgedane kennis over de psychologische mechanismes die ten grondslag liggen aan hoe mensen keuzes maken, consumptie en ander economisch gedrag, wil hij de wereld van het marktonderzoek dan ook verrijken.
View Posts →
15 posts
Maria Karabatzakis heeft in 2013 de bachelor Psychologie en Gezondheid afgerond aan de Universiteit van Tilburg en in 2015 de master Medische Psychologie. Medische Psychologie is een breed vakgebied waarin de relatie tussen lichamelijke gezondheid en psychisch welbevinden centraal staat. Binnen deze master heeft ze gekozen voor het accent neuropsychologie vanwege interesse in de relatie tussen hersenen en gedrag. Momenteel promoveert ze op de PIT-studie met als doel om een psychosociale screeningslijst te ontwikkelen voor ongevalspatiënten.
View Posts →
14 posts
Loes heeft haar Bachelor diploma behaald aan Tilburg University in de track Psychologie en Maatschappij. Momenteel volgt zij de master Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in de psychologie binnen reclames, communicatie, branding en advertisement. Afgelopen half jaar heeft ze gestudeerd in Melbourne en gereisd door Australië, Nieuw-Zeeland en Taiwan.
View Posts →
14 posts
Samantha is het pseudoniem van een 23-jarige transgender die zijn ervaringen met ons deelt in 'het dagboek van een transgender'.
View Posts →
14 posts
Een goede psychische gezondheid is niet vanzelfsprekend. Iedereen krijgt in zijn leven, zelf of in zijn directe omgeving, te maken met psychische problemen. MIND (voorheen Fonds Psychische Gezondheid) streeft naar een samenleving waarin mensen niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch gezond zijn. Daarom wil MIND mensen uitzicht bieden op een beter leven door: - het bieden van actuele en betrouwbare informatie en advies - het financieren van onderzoek naar nieuwe en betere behandelmethoden en zorgprojecten - het bevorderen van openheid en begrip https://wijzijnmind.nl/
View Posts →
12 posts
Kyki Vermaire schrijft over onderwerpen die haar in het dagelijks leven bezighouden. Kyki volgde diverse opleidingen aan de Schrijversacademie en is momenteel freelance (creatief) schrijver en redacteur in o.a. de kunst en cultuursector. In haar blogs deelt zij haar ervaringen en zoekt ze naar de balans tussen wetenschappelijke cijfers en emoties. Ze vindt ontspanning in lezen, schrijven, koken en eten. Daarnaast houdt ze van muziek en bezoekt regelmatig concerten. Meer weten over Kyki? Bekijk dan haar website www.kykivermaire.nl!
View Posts →
11 posts
Bart heeft de studie Clinical Psychology aan Universiteit Leiden gedaan. Hij liep praktijkstage bij PsyQ Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen in Den Haag. Bart werkt nu als psycholoog met volwassenen die een autismespectrumstoornis hebben. Psyblog.nl biedt de mogelijkheid om twee passies te combineren: Psychologie en schrijven.
View Posts →
11 posts
Dea Boom is in 2012 afgestudeerd als psycholoog en heeft daarnaast een passie voor het geschreven woord. Met behulp van het schrijven van artikelen en blogs probeert ze haar lezers aan het denken te zetten over wetenschappelijke en psychologische onderwerpen. Ze wil graag de brug tussen de wetenschap en het 'gewone' publiek versterken door ingewikkelde vraagstukken voor iedereen begrijpelijk te maken. Daarnaast werkt ze als psycholoog in de studentenhulpverlening en heeft ze een eigen online praktijk: Psychologenpraktijk Boom (www.psychologenpraktijkboom.nl).
View Posts →
8 posts
Alex is afgestudeerd Bachelor of Science Psychologie aan Tilburg University. Op dit moment rondt hij zijn Master Social Psychology af, waarbij hij zich richt op de economische track. Daarnaast is hij oud bestuurslid van studievereniging Complex, waar hij de functie van penningmeester heeft bekleedt.
View Posts →
8 posts
Kike Franssen is 21 jaar en studeert Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens haar opleiding is ze zich gaan specialiseren door middel van een minor Big Data en het leren van verschillende technologieën. Naast haar specialisatie in data houdt ze van onderzoek en schrijven en gebruikt ze al deze kennis voor het maken van interessante blogs. Ze schrijft graag over dingen die haar opvallen in de maatschappij en wil mensen aan het denken zetten over het leven.
View Posts →
6 posts
Maarten is 21 jaar en studeert op het moment 'Wijsbegeerte van de Gedragswetenschappen' aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn bachelor Psychologie in Tilburg zocht hij wat meer verdieping in zijn intellectuele dagbesteding, vandaar de keuze voor filosofie. Een filosoof stelt veel vragen. Maarten is erg breed geïnteresseerd, maar stelt zijn meeste vragen op het gebied van geluk, ethiek en onderzoek.
View Posts →
6 posts
Dr. Fleur van Rens is als ‘lecturer sports psychology’ verbonden aan Murdoch University. Fleur’s PhD richtte zich op het bevorderen van het welbevinden van topsporttalenten. Daarnaast is Fleur geïnteresseerd in onderzoek met betrekking tot het bevorderen van welzijn en prestaties van topsporters en circus artiesten.
View Posts →
6 posts
Trubendorffer biedt een unieke en doelgerichte verslavingsbehandeling waarbij het niet nodig is dat je opgenomen wordt. Onze deskundigen werken doelgericht en op persoonlijke wijze aan het herstel van verslaafden samen met hun naasten. Je doet de behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen, waardoor je sociale leven niet nog verder onder druk komt te staan. Trubendorffer heeft behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Nijmegen.
View Posts →
6 posts
Anne Brink (28) werkt als Kind en Jeugd Psycholoog en is afgestudeerd als GZ Psycholoog. Zij is haar carrière gestart in de huisartsenpraktijk als POH GGZ, maar werkt nu vooral binnen de Specialistische GGZ met een breed scala aan hulpvragen. Vroeger heeft zij ook ervaring opgedaan als telefonisch- en chathulpverlener. Na de masteropleiding Jeugdstudies is zij naar België vertrokken voor de masteropleiding Ontwikkelingspsychologie. Werken met jongeren, jongvolwassenen en hun omgeving vindt zij het meest interessant. Zij is zich aan het specialiseren in de Acceptance and Commitment Therapy. Leergierigheid, zelfreflectie en de kracht van de therapeutische relatie kenmerken haar op werkgebied. Privé vindt zij het erg leuk om bezig te zijn met Mindfulness, Yoga en Pilates.
View Posts →
6 posts
Etienne Kreutzer is één van de oprichters van organisatieadviesbureau Stendig-advies. Als expert in gedragsverandering adviseert en ondersteunt hij project- en communicatieteams (binnen de overheid) die zich buigen over maatschappelijk en bestuurlijk gevoelige thema's. ‘De mens centraal’ is voor hem vanzelfsprekend (of het nu gaat om de organisatie of de doelgroep). Hij werkt als interim-adviseur en spreker. Meer over zijn werk is te vinden via https://stendig-advies.nl/wiewezijn/.
View Posts →
5 posts
Liza Omran is Ontwikkelings-en Onderwijspsychologe en gecertificeerd opvoedingsondersteuner. Naast dat zij bezig is met het oprichten van een stichting t.b.v. (re)integratie, begeleidt zij jongeren met ontwikkelingsstoornissen en geeft zij psychoeducatie aan vrouwen.
View Posts →
5 posts
Jelle heeft een Bachelor in de Psychologie behaald aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heeft hij vakken gevolgd van Humanistiek en gaat zich in de toekomst richten op Wijsbegeerte. Naast studeren is hij actief bij de Europese studentenvereniging AEGEE. Jelle schrijft zo nu en dan ook gedichten en houdt van toneel spelen.
View Posts →
5 posts
Wendy is een 21-jarige masterstudente Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Haar interesse gaat vooral uit naar de psychologie achter liefde en seksualiteit. Momenteel loopt ze stage bij Altrecht, waar zij volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek behandelt. Naast haar studie is ze tevens werkzaam als verpleegassistente in een ziekenhuis.
View Posts →
5 posts
Sandra Kikken-Pelzer heeft ruim 9 jaar haar eigen counsellingspraktijk gehad (2007-2016). Ze heeft haar psychologische kennis op het gebied van stress, wrok en vergeving samengebracht in het boek Vergeven is een werkwoord dat op 01.01.2017 werd gepubliceerd. Ze is getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen, werkt parttime, schrijft graag blogs (www.blogvansandra.wordpress.com) en besteedt haar vrije tijd aan wandelen in de natuur, fotografie, haar hond Zelda, schilderen en lezen.
View Posts →
5 posts
Julie Anne is een psycholoog gespecialiseerd in gedragsverandering & onbewuste beïnvloeding. Met haar bedrijf Nudgers geeft ze o.a trainingen in nudging. Hierin leer je hoe je je eigen brein positief beïnvloedt d.m.v. onbekende hersentrucjes. Daarnaast is ze freelance copywriter voor verschillende bedrijven. Kijk voor haar website op http://www.nudgers.nl/.
View Posts →
5 posts
LEQUAL is een online marketingbureau in Amsterdam dat organisaties online verder helpt. Vanuit hun kantoor wordt er iedere dag hard gewerkt om het beste resultaat te behalen voor hun klanten. Hoe? Door de beste online marketeers samen te laten werken met data en techniek.
View Posts →
5 posts
Ik ben Claire Orth, tekstschrijver en heb een passie voor fysieke én mentale gezondheid. Ik lees ook graag boeken over psychologie. Met mijn recensies wil ik jou een kleine inkijk geven in diverse boeken. Zo hoop ik je te helpen een boek te lezen dat de moeite waard is.
View Posts →
4 posts
Wendy schrijft als ervaringsdeskundige in de psychiatrie over haar eigen ervaringen. Ze is ambassadeur van Fonds Psychologische Gezondheid omdat ze graag mee wil werken aan een positieve beeldvorming in de ggz. Als ambassadeur wil ze graag laten zien dat mensen met een psychische aandoening er niet alleen voor staan, ook al denken ze vaak van wel. Zo kunnen mensen met en zonder psychische problemen misschien meer inzicht krijgen in een toch net iets andere wereld.
View Posts →
4 posts
Lieke is klinisch ontwikkelingspsychologe en heeft veel ervaring met kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ook heeft zij gewerkt met mensen met autisme en ADHD. Naast haar werk met kinderen en jongeren is zij geïnteresseerd in de psychologische aspecten van maatschappelijke thema’s als feminisme, duurzaamheid en vegetarisme. Zij studeerde af op een psychologische benadering van afvalreductie op scholen.
View Posts →
4 posts
Anouk volgde de bacheloropleiding Psychobiologie en haalde een master in de Psychologie. Daarna verdiepte zij zich in de wetenschapscommunicatie en liep zij een journalistieke stage bij het populair wetenschappelijke tijdschrift Eos Psyche&Brein. Daar merkte ze dat zij het een fantastische uitdaging vond om complexe zaken te kunnen vertalen naar heldere en aantrekkelijke teksten. Ze schreef daar voornamelijk over hersenwetenschap en over psychologie. Daarnaast houd ze van fotograferen, rennen en reizen.
View Posts →
4 posts
Inge is freelance tekstschrijver en online marketeer, maar haar roots liggen in de psychologie. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van slaapstoornissen en het verbeteren van het zelfbeeld en wil graag andere mensen helpen door haar kennis en ervaringen te delen.
View Posts →
4 posts
Daphne Maczolleck is 23 jaar en werkt als digital PR medewerker bij YoungCapital. Ze studeert Media en Entertainment Management en is gespecialiseerd in nieuwe media. Door dit te combineren met haar kennis van recruitment schrijft ze interessante blogs.
View Posts →
4 posts
Rosa is 23 jaar en studeert Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als auteur van PsyBlog kan ze haar liefde voor schrijven perfect combineren met haar interesse in de mens en hoe alle levenservaringen ons als mensen brengen tot waar we nu zijn. Rosa schrijft al sinds haar zestiende, voornamelijk fictie, maar in de pen kruipen voor een goed artikel over een psychologisch onderwerp vindt ze ook erg leuk. Rosa werkt in de horeca en doet vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn. Dit geeft haar een inkijkje in de levens van mensen die je misschien niet dagelijks spreekt en het confronteert haar met hoeveel er gaande is in de wereld.
View Posts →
3 posts
Naast Masterstudente Communication Design (opleiding Communicatie & Informatiewetenschappen) is Juliette jarenlang actief lid geweest bij studievereniging FloW. Ze is vooral geinteresseerd in de psychologische invalshoek van communicatiewetenschappen en zal hier over schrijven. Juliette is vaak bezig met schrijven en speelt klarinet in een orkest.
View Posts →
3 posts
Anne was in 2014 en 2015 redacteur bij PsyBlog. In 2016 is ze afgestudeerd met de master Gedragsverandering. Na haar studie is ze werkzaam bij een adviesbureau als junior adviseur, met name voor burgerparticipatie en overheidscommunicatie.
View Posts →
3 posts
Sharon is een vlotte 23-jarige meid en recentelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Na de opleiding Sport, Gezondheid en Management in Nijmegen heeft ze de master Sports and Physical Activity Interventions (SPAI) succesvol afgerond. Nu is ze op zoek naar een uitdagende baan in de gezondheidsbevordering. Om haar kennis up-to-date te houden (en zich niet al te erg te gaan vervelen…) is ze in april een blog begonnen over leefstijl en alles wat daarmee te maken heeft: Lifestyle by Sharon (http://sharonlifestyle.wordpress.com/). Verder vertelt ze bij Woelt Magazine over hoe ze als leefstijlcoach aan kijkt tegen seks en wat het met je lichaam doet (http://woelt.nl/).
View Posts →
3 posts
Robert heeft psychologie gestudeerd en doet promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij onderzoekt daar de werkzaamheid van trainingen over zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Van zijn hand verscheen in 2012 het boek: “Vergroot je Zelfvertrouwen”.
View Posts →
3 posts
Hester Bastiaanse volgde de master Communication Design bij Tilburg University. In deze studie heeft zij zich gespecialiseerd in alles wat met tekst te maken heeft. Zo volgde ze bijvoorbeeld vakken over de rol van afbeeldingen bij tekst, hoe mensen informatie verwerken en waarom een tekst aan moet sluiten bij de doelgroep. In haar minor heeft zij Psychologie vakken gevolgd. Dit vond zij erg interessant en het was een goede aansluiting op haar toenmalige bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen. Teksten schrijven ziet Hester als een leuke en leerzame hobby. Verder houd ze erg van sporten en bakken, waar ze af en toe ook over schrijft op www.healthyhes.wordpress.com.
View Posts →
3 posts
Barbara woont in Gelderland met haar vriend en zoon. Na de bevalling van haar zoon kwam ze in een kraambedpsychose terecht. Een tijd ging het redelijk goed met haar, totdat bleek dat haar zoon een verstandelijke beperking, autisme en motorische beperkingen heeft. Uit psychologisch onderzoek kwam een kwetsbare persoonlijkheid met dissociatieve verschijnselen naar voren. Ze heeft psychologie gestudeerd en gewerkt als directiesecretaresse. Sinds 2007 werkt ze niet meer omdat combinatie werken, een psychische aandoening en een zoon met een beperking te zwaar werd. Barbara is ervan overtuigd dat door te informeren en erover te praten het taboe op psychische aandoeningen verminderd en het begrip toeneemt. Daarom is zij Ambassadeur van Fonds Psychische Gezondheid geworden.
View Posts →
3 posts
Milou Odekerken (1992) is woonachtig in het pittoreske Maastricht. Ze heeft een master neuropsychologie afgerond. Tijdens haar studie psychologie raakte ze geïnteresseerd in de hersenen: "Hoe zorgt die roze kwab hierboven in mijn hoofd ervoor hoe ik mij gedraag?"
View Posts →
3 posts
Na 30 jaar voor politie en justitie te hebben gewerkt wilde Jolande graag meer met mensen gaan werken. Ze koos voor een echte hulpverlenersopleiding tot psychosociaal counselor en haalde voor het eerst in haar leven een HBO diploma. In 2013 startte ze succesvol haar eigen praktijk Minerva Counseling en werkt nu als vrijgevestigd therapeut, counselor en coach in Breda. Naderhand is ze nog een aanvullende opleiding tot mediator gaan doen. Ze behandelt mensen met angst, stress en depressieklachten. Daarbij helpt ze koppels met relatieproblemen en conflicten. In 2014 richtte ze haar eigen facebookgoep Overgang/Menopauze op vanuit haar eigen behoefte om met lotgenoten te kunnen praten die ook in de overgang waren. Tot haar grote verbazing groeide de groep in rap tempo uit tot een groep met ruim 4000 vrouwen in de overgang. Om meer bekendheid aan de overgang te geven werkte Jolande met Eveline Bakker van platform Vuurvrouw samen om een boek met ervaringsverhalen van vrouwen in de overgang uit te brengen. Eind 2016 kwam haar eerste boek uit: Openhartig over de Overgang.
View Posts →
3 posts
Vahide Kutlu heeft in 2017 de master Klinische Ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij liep praktijkstage bij Kenter Jeugdhulp in Amstelveen en heeft daar veel diagnostiek en behandelervaring opgedaan. Wegens haar affiniteit met de doelgroep heeft zij tijdens en na haar studie veel met kinderen en jeugdigen gewerkt op vrijwillige basis. momenteel is zij werkzaam bij een grote GGZ instelling, waar zij met jeugd en gezin werkt die een niet-Westerse achtergrond hebben. Zij heeft veel passies en Psyblog.nl biedt haar de mogelijkheid om twee van haar passies te combineren, namelijk schrijven en psychologie!
View Posts →
3 posts
Corina heeft een bijzondere interesse voor ontwikkelingspsychologie en psychopathologische stoornissen. Tijdens haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden was ze al geboeid naar de vraag op welke manier patronen binnen een gezin doorwerken op de ontwikkeling van een individu. In haar werk als woonbegeleider van studenten met autisme zet ze zich in om met iedere cliënt een passende koers te bepalen in het leven en zo hun zelfredzaamheid te vergroten. Voor PsyBlog deelt ze haar ervaringen en verwonderingen vanuit haar vakgebied en het dagelijkse leven.
View Posts →
3 posts
Ashley Wieferink heeft in 2013 de master ‘Psychology and Law’ afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens deze studie rechtspsychologie hield zij zich bezig met vraagstukken die van belang zijn op het gebied van rechtspraak. Daarin vindt Ashley het geheugen enorm interessant, omdat dit een grote impact heeft in de rechterlijke uitspraak. Hier schrijft ze dan ook graag over. Naast schrijven houdt Ashley zich bezig met zaken waarin zij creatief kan zijn, zoals haar werk als trainer, haar glas-in-lood opleiding en haar kookkunsten.
View Posts →
3 posts
Anja heeft met de psychologie in elk geval één probleem: ze wordt geboeid door allerlei verschillende kanten in dit vakgebied. Ze heeft haar hele bachelor gedacht “iets met klinisch” te gaan doen, maar toch heeft ze daarna voor de master sport- en prestatiepsychologie gekozen. Ze is geïnteresseerd in bijna alles wat met psychologie te maken heeft en ziet ze de psychologie overal in het leven terug. Ze hoopt dan ook iets van haar uiteenlopende interesses kwijt te kunnen op PsyBlog.nl!
View Posts →
3 posts
Dunja heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is momenteel nog een minor psychobiologie aan het afronden. Haar interessegebieden lopen ver uiteen, maar de mens en haar psyche hebben daarin altijd centraal gestaan. Ze gaat graag zelf op onderzoek uit om actuele onderwerpen en ingewikkelde vraagstukken nader te verklaren. Schrijven is een passie die ze goed kan combineren met haar liefde voor de wetenschap. Voor PsyBlog zal ze dan ook over uiteenlopende onderwerpen gaan schrijven. Dunja groeide op in Maastricht, maar woont inmiddels al een paar jaar in het altijd bruisende Amsterdam-Oost. In haar vrije tijd houdt ze zich veel bezig met muziek, en daarnaast is ze een echte Cineville fanaat.
View Posts →
3 posts
Jessica is studente sociale psychologie en bezig met het schrijven van haar scriptie. Momenteel houdt ze zich hierdoor veel bezig met sociale processen rondom sociale identiteit, groepsgedrag en genderongelijkheid. In haar vrije tijd leest ze veel en leert ze graag nieuwe talen. Daarnaast is ze een muziekliefhebber en kijkt ze graag films en series.
View Posts →
3 posts
Jochem Noordberger studeerde Toegepaste Psychologie, Klinische psychologie en Theorie en Geschiedenis van de Psychologie. Op het moment werkt hij als psycholoog in de specialistisch GGZ en doet onderzoek naar gemeenschappelijke effecten van psychotherapie aan de Rijkuniversiteit Groningen.
View Posts →
3 posts
Gerrie Reijersen van Buuren (1954) is getrouwd, moeder van vier kinderen en oma van tien kleinkinderen. Zij werkt als Contextueel-en Leertherapeut, docent Intergenerationele Familiedynamiek en Trainer van de Beeldtaal ‘Therapie in Beeld’. Gerrie heeft een eigen praktijk van waaruit zij enerzijds Contextuele Therapie geeft aan cliënten en hun context. En anderzijds professionals opleidt in het werken met deze Beeldtaal. Daaruit volgend geeft zij Contextuele Leertherapie aan professionals die opgeleid en werkzaam zijn in allerlei therapeutische stromingen en methodieken in psychosociale en psychotherapeutische vakgebieden. Als docent Intergenerationele Familiedynamiek geeft zij les en training, aan beroepsgroepen over de bruikbaarheid van kennis over intergenerationele familiedynamiek in hun vak. Zij schrijft boeken over haar werk als (leer)therapeut en opleider en werkt voor Psychologie Magazine en geeft interviews in tijdschriften of middels andere mediavormen.
View Posts →
2 posts
Esther volgt de studie HBO communicatie-A en is momenteel op zoek naar een passende stage. Een veelzijdige vrouw met ADHD, die gedichten en teksten schrijft over diverse onderwerpen.
View Posts →
2 posts
Daan Schetselaar is freelance copywriter en derdejaars student Psychologie aan de Universiteit Maastricht. Hij is gefascineerd door de astronomische complexiteit van het brein, dat nog maar nauwelijks is begonnen zijn geheimen aan zichzelf prijs te geven. Daan schrijft artikelen over de ingenieuze wijze waarop de neurowetenschap het mysterie stukje bij beetje ontrafelt.
View Posts →
2 posts
Prof. dr. Ad Vingerhoets is werkzaam aan de Universiteit van Tilburg, bij de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Departement Medische en Klinische Psychologie. Hij is tevens als hoofddocent betrokken bij de GZ opleiding van Rino-Zuid en bij de masteropleiding psychosomatische fysiotherapie van de Hogeschool Utrecht. Hij is gespecialiseerd op het gebied van stress, emoties, en kwaliteit van leven, met bijzondere belangstelling voor huilen, heimwee en vakantiestress. E-mail: Vingerhoets@uvt.nl
View Posts →
2 posts
Linda is derdejaars studente Psychologie en Maatschappij aan Tilburg University. Dit jaar volgt ze extra vakken van de Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en bekleedt ze de functie van Penningmeester binnen het bestuur van de Tilburgse Studenten Squash Vereniging Lancelot. Ze heeft veel interesse in squashen, schrijven, vormgeving en fotografie.
View Posts →
2 posts
Maud Ebbekink is één van de weinige consumentenpsychologen die Nederland telt en is eigenaar van adviesbureau ConsumPsy (www.consumpsy.nl). Maud helpt bedrijven met het overtuigend, onweerstaanbaar en winstgevender maken van communicatie- en marketinguitingen. Alle adviezen die Maud geeft zijn gebaseerd op baanbrekend en recent wetenschappelijk onderzoek uit de gedragswetenschap en marketing.
View Posts →
2 posts
Op dit moment is Bernie bezig met het afstuderen voor de studie Marketing Management aan de Tilburg University. Voor LiveWall Concepts (www.livewall.nl) verdiept hij zich in de motivatie theorieën omtrent Facebook campagnes. Bernie verdiept zich graag in de ontwikkelingen omtrent online media binnen Marketing Communicatie, met specifieke interesse in sport, muziek en vrije tijd besteding. Daarnaast is Bernie in zijn vrije tijd een fanatiek sporter en sportvolger.
View Posts →
2 posts
Lianne heeft afgelopen zomer haar master Kinder- & Jeugdpsychologie afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar studie is ze altijd erg actief geweest binnen de Tilburgse studentenroeivereniging Vidar. Ze heeft een passie voor het werken met kinderen en is daarom momenteel werkervaring aan het opdoen in het speciaal basisonderwijs.
View Posts →
2 posts
Korrelatie is een landelijke organisatie die anonieme, professionele, psychosociale hulp biedt. Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. Zij luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar betrouwbare gespecialiseerde hulpverleners en websites. www.korrelatie.nl.
View Posts →
2 posts
Max is een negentienjarige en inmiddels vierdejaars HBO communicatiemanagement student aan de Hogeschool van Utrecht, Faculteit voor Communicatie en Journalistiek. Daarnaast heeft hij in het derde jaar van zijn opleiding een minor mediation & conflicthantering gevolgd en behaald. Max reist veel door Nederland vanwege zijn woonplaats (Tiel, Gelderland), school, werk (Utrecht, Amersfoort, Hilversum) en zijn vrienden. Hij is werkzaam als captain bij een salesbedrijf.
View Posts →
2 posts
Esther Dams is afgestudeerd voor de Master Klinische Psychologie en de Master Corporate Communication. Naast diverse opdrachten in de Automotive wereld, werkt zij daarnaast als zelfstandig psycholoog. Seksuologie, relatietherapie en coaching vormen haar ambities. De verschillen tussen mannen en vrouwen verder onderzoeken en seksuele onderwerpen bespreekbaar maken, interesseert haar in het bijzonder.
View Posts →
2 posts
Selma van Noije van Coachingspraktijk van Noije had tijdens haar laatste fulltime baan last van verveling. Zij was prikkelbaar en voelde zich moe en lusteloos, terwijl ze helemaal niet hard werkte. Nu zij zich volledig richt op haar eigen bedrijf is zij positiever en thuis ook weer gezellig. Het doel van haar bedrijf is om anderen met ditzelfde probleem te helpen. Zo kan Selma voor anderen zijn wat zij zelf in het verleden nodig had, namelijk een coach! Selma ontwikkelde een speciaal programma om verveling op het werk en dus een bore-out tegen te gaan. Als je het programma volgt krijg je onder andere meer plezier in je werk, inzicht in jouw kwaliteiten, inzicht in wat jij wilt en meer zelfvertrouwen. www.coachingspraktijkvannoije.nl
View Posts →
2 posts
Marlijn is geboren en getogen in Zaandam. Daar woont ze nu nog steeds – na een korte uitwijking naar het platteland van het mooie Wormer. Ze studeerde Redactie en Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam en is nu werkzaam bij Pricewise. Voor deze vergelijkingssite schrijft zij artikelen voor op het blog en voor externe partijen. Ook schrijft ze haar eigen verhaaltjes over het dagelijks leven op haar blog: www.marlijnelse.com.
View Posts →
2 posts
Dr. Martijn Veltkamp is psycholoog en werkt aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is auteur van Het Raadsel van het Ik (2023), een boek over persoonlijke identiteit, over jezelf ontdekken en wat ons maakt tot wie we zijn.
View Posts →
2 posts
Elke is afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs en heeft daarna drie jaar voor de klas gestaan. Momenteel werkt ze als projectmanager en geeft ze hier en daar zakelijke trainingen. Elke is dol op psychologische documentaires en volgt vele series. Ook is ze vaak te vinden in de dansschool waar ze dansles geeft en choreografieën maakt.
View Posts →
2 posts
Rian is orthopedagoog en werkt geruime tijd met kinderen, ouders en gezinnen. Haar passie ligt bij het oplossingsgericht werken, waardoor ze samen met ouders en kinderen vanuit een positieve sfeer naar een passende oplossing zoekt voor opvoedvragen of ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Binnen de GGZ heeft ze de postmaster opleiding tot NVO Orthopedagoog Generalist afgerond. Daarna heeft ze de online onderneming Psychogoed opgezet om zoveel mogelijk ouders laagdrempelige hulp te kunnen bieden. In 2012 heeft ze het boek ‘Oplossingsgericht Opvoeden. Doen en denken in mogelijkheden’ gepubliceerd. Meer weten over de werkzaamheden van Rian? Ga naar www.psychogoed.nl
View Posts →
2 posts
Elias is een recent afgestudeerd Klinisch-Neuropsycholoog aan de Universiteit van Leiden. Hij heeft eerder al wetenschappelijk gepubliceerd over Encefalitis via het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zijn passie ligt bij het onderzoek binnen Psychologie en het schrijven/publiceren. Ook heeft Elias een grote passie voor sport. Meer informatie over Elias kunt u vinden via LinkedIn.
View Posts →
2 posts
Britt Slief is 21 jaar en volgt de Master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft een enorme interesse in de seksuologie en wil graag haar kennis met zoveel mogelijk mensen delen. Er wordt naar haar mening namelijk nog te weinig gepraat over seks. Naast haar studie werkt Britt als vrijwilliger voor Proud2Bme, waar zij chatgesprekken begeleid met jongeren die onder andere eetproblemen/stoornissen, angst en een laag zelfbeeld ervaren. Britt vindt ontspanning in fitness, koken, varen en kletsen met haar vriendinnen.
View Posts →
2 posts
Sabrina is nog bezig met haar bachelor Psychologie aan de Radboud universiteit en zit momenteel in het tweede leerjaar. In het derde jaar wil zij zich gaan specialiseren in het domein brein en na haar bachelor wil ze de master Gezondheidszorgpsychologie gaan doen. In deze master wil Sabrina zich verder gaan specialiseren in het domein brein en uiteindelijk wil zij klinisch neuropsycholoog worden. In haar vrije tijd leest ze graag en is ze graag aan het werk in haar moestuin.
View Posts →
2 posts
Esra Yilmaz is psycholoog. Zowel haar bachelor als haar master heeft ze behaald aan de Radboud Universiteit. Ze schrijft graag over de rol van psychologie in ons dagelijks leven. Welzijn en (liefdes)relaties zijn met name onderwerpen die haar interesse hebben.
View Posts →
2 posts
Amy van de Wiel (20) studeert aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg en schrijft graag verhalen die millennials interessant vinden. Ze is geboeid door de psyche van de mens en liep stage bij Lef Magazine. Door te schrijven voor PsyBlog wil ze psychologische onderwerpen in een nieuw perspectief plaatsen en zich ontwikkelen als schrijvend journalist.
View Posts →
2 posts
Dit artikel is geschreven door Beau Menke, teamlid van MyTherapy. MyTherapy is een product van Smartpatient, dat bijdraagt aan het voorkomen van depressies en zelfdoding.
View Posts →
2 posts
Marisa Garau (51) is mindfulness-teacher en schrijver van mindfulness-boeken en historische romans. Ze woont acht jaar in Nieuw-Zeeland waar ze op eigen land een boutique olijfolie produceert. Dankzij haar praktisch toepasbare mindfulness-zonder-meditaties helpt ze mensen die worstelen met stress en depressie om een gebalanceerd en meer vervullend leven te creëren. Wil je meer lezen over haar down-to-earth aanpak bekijk dan haar website www.growingmindfulness.nl! Foto credits: Bonnita Postma
View Posts →
2 posts
Pim van der Meer zit op dit moment in de masterfase van zowel geneeskunde als psychologie, specialisatie klinische neuropsychologie, aan de universiteit van Leiden. In 2016 is hij tevens toegelaten tot het MD/PhD-traject, waardoor hij tijdens zijn studie al kon starten met een promotietraject. Hij volgt dit traject bij de afdeling neuro-oncologie, waar zijn drie grote interesses, neurologie, psychiatrie en de oncologie, in één specialisme samenkomen. Met zijn onderzoek richt hij zich op o.a. neurocognitie, kwaliteit van leven, epilepsie, depressie en angst bij patiënten met een hersentumor. Deze thematiek zal zich ook vertalen naar de artikelen die hij zal schrijven voor PsyBlog.
View Posts →
2 posts
Giulia is tekstschrijfster, blogger en yoga-instructrice. Onder de naam Schrijfmeisje schrijft ze allerhande teksten voor diverse bedrijven, van onderwijsinstellingen tot hoveniersbedrijven en van fietsenwinkels tot welzijnsinstanties. Als Renmeisje blogt ze over alles wat haar op dit moment in haar leven bezighoudt: gezondheid, sporten, zwangerschap, duurzaam leven en vooral veel lekkere recepten. Ze maakt voor haar stadsgenoten zelfs granola op bestelling! Al die verschillende werkzaamheden houdt ze in balans door regelmatig hard te lopen en zelf yogalessen te verzorgen. Meer weten over Giulia? Bekijk dan haar website www.schrijfmeisje.com!
View Posts →
2 posts
Kristy Timmers is 24 jaar en werkzaam als online marketeer bij YoungCapital. Ze heeft twee Masters binnen de sociale wetenschappen en weet daarom veel over psychologische onderwerpen. Door dit te combineren met haar kennis over recruitment schrijft ze met veel plezier interessante gastblogs, je leest ze hier!
View Posts →
2 posts
Femke heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is freelance copywriter en schrijft webteksten, blogs en columns voor allerhande opdrachtgevers. Hiervoor heeft Femke gewerkt binnen het werkveld Arbeid en Gezondheid, met psychosociale arbeidsbelasting als aandachtsgebied. Door artikelen te schrijven voor PSYblog kan zij haar interesse in psychologie mooi combineren met het schrijverschap. Wil je meer weten over Femke? Kijk dan op haar website www.femschrijft.nl!
View Posts →
2 posts
Sander is 20 jaar oud en studeert psychologie aan de universiteit Tilburg. Dit jaar is dat nog algemeen psychologie, maar volgend jaar kies ik een major in klinische psychologie met uiteindelijk een master in ontwikkelingsleer. Zijn familie telt vijf therapeuten, je kunt dus stellen dat er ‘’therapeuten-bloed’’ door zijn familie stroomt. Persoonlijkheidspsychologie is veruit zijn favoriete vak. In de toekomst wil hij klinisch psycholoog worden op een afdeling in een psychiatrisch ziekenhuis.
View Posts →
2 posts
Mats is een derdejaars student Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Nu volgt hij de minor criminologie om zich te verdiepen in de maatregelen om criminaliteit te voorkomen. Toch ligt zijn interesse vooral bij de cognitie en neurologie en hoopt hij daar later onderzoek naar te doen.
View Posts →
2 posts
Maria is een pseudoniem. Haar interesse voor het schrijven werd aangewakkerd tijdens de studie Communicatiewetenschap. Inmiddels zoekt ze haar heil ook in het schrijven van fictieve verhalen. Zelf kampt Maria met terugkerende depressies. Door theoretische concepten te koppelen aan haar ervaringen als cliënt hoopt ze de wereld van de psychologie meer tot leven te brengen in haar blogs.
View Posts →
2 posts
Judith de Roos (1972) woont met haar gezin, welke bestaat uit drie pubers, een man, een hond, twee katten en vijf kippen in Vinkel (vlakbij Den Bosch). Ze heeft twintig jaar in de complexe jeugdzorg gewerkt, met jongeren en hun ouders. Sinds 2016 werkt ze voor zichzelf in haar sociale onderneming Klaproos & gember. Ze werkt aan verschillende projecten werken waar ze allemaal passie voor voelt. Ze coacht, doet teambuildings, geeft theaterlessen en werkt ook 2 dagen in week als praktijkondersteuner GGZ bij een huisarts. Meer weten over Judith? Kijk op www.judithderoos.nl.
View Posts →
2 posts
Marisa is redacteur van Psyblog.nl. De mens en haar psyche intrigeert haar. Ze heeft menig boek hierover versleten. Ze houdt van schrijven, praten en lezen. En van eten 't meest. Bovenal is ze dolenthousiast over de mind, slimmer worden en over het leven in 't algemeen.
View Posts →
2 posts
Aïcha is student psychologie aan Universiteit Leiden. Haar interesses liggen nu vooral in klinische, sociale en ontwikkelingspsychologie. Maar ook de wat meer filosofische kant van psychologie, als ‘goed en slecht’, vindt ze leuk. Verder lijkt het haar ook leuk het later met criminologie te gaan combineren: slachtofferhulp en bij rechtszaken evalueren of de dader ontoerekeningsvatbaar is.
View Posts →
2 posts
Een zorgverzekering die ook je medicijnen vergoedt? Een groenere energieleverancier? Of de beste hypotheek? Wat je ook nodig hebt, wij maken vergelijken leuk en gemakkelijk. We doen niets liever dan complexe keuzes eenvoudig maken. Dat bespaart je veel uitzoekwerk en onder de streep meestal flink wat premie. Hoe goed het voelt als je bespaart met de zekerheid dat je je zaken beter hebt geregeld? Dat weet je pas als je het gewoon eens probeert. Start daarom vandaag nog. Welkom bij Independer.
View Posts →
2 posts
Annemiek is opgeleid als trainer empathisch communiceren, ook bekend als Geweldloze Communicatie. Deze communicatiemethode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Ze schrijft graag over gelukkig en gezond leven en ze heeft een passie voor paarden, moestuinieren en gezond eten. Met haar teksten en trainingen hoopt ze mensen te inspireren om de gezondste en gelukkigste versie te worden van zichzelf.
View Posts →
2 posts
Eva Venhuizen (Nijmegen) heeft van jongs af aan een passie voor schrijven ze tekenen. Na het afronden van haar studie Economische Psychologie heeft ze ruim 7 jaar in de arbeidsbemiddeling gewerkt. In 2023 maakte ze de overstap naar content marketing. Daarnaast is ze actief als freelance Tekstschrijver & Illustrator. Waar Eva blij van wordt? Organisaties helpen om hun verhaal over te brengen. Met een duidelijke tekst of pakkende visualisatie. En katten. www.craft-flow.com
View Posts →
2 posts
Sandra is gelukkig getrouwd en woont samen met haar man en vier konijntjes in het mooie Noord-Limburg. Dat geluk is niet altijd vanzelfsprekend. In haar leven maakte zij als gevolg van een persoonlijkheidsstoornis meerdere depressieve periodes door. Door hierover te schrijven kan ze haar ervaringen een plek geven, terwijl ze tegelijkertijd haar bijdrage doet aan het doorbreken van het taboe rondom psychische aandoeningen en daarbij hoopt ook anderen in een soortgelijke situatie te bereiken en te helpen. Onlangs is haar eerste boek "Het onderste van de put" over haar mentale worstelingen op weg naar herstel verschenen. Deze is te bestellen in de webshop van uitgeverij Boekscout, in de boekhandel en op bol.com.
View Posts →
1 posts
Andreas Wismeijer is onderzoeker en docent aan Tilburg University en is gespecialiseerd in geheimen.
View Posts →
1 posts
Niels van de Ven is onderzoeker en docent aan Tilburg University en is gespecialiseerd in jaloezie.
View Posts →
1 posts
Marie heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd. Ze werkt in een beschermde woonvorm waar ex-dakloze, chronisch drugsverslaafden wonen. Daarnaast geeft ze trainingen en is schrijven één van haar hobby's.
View Posts →
1 posts
Loes Janssen is onderzoekster en docente aan Tilburg University en is gespecialiseerd in consumentengedrag.
View Posts →
1 posts
Marthe Ligtenberg is lid van U.F.S.W. Alcmaeon, de faculteitsvereniging voor sociale wetenschappen in Utrecht. Ze beklede hier een functie in de redactie voor het verenigingsblad Geestig. Ze is 18 jaar en eerstejaars psychologie.
View Posts →
1 posts
Joris is een vierdejaarsstudent psychologie aan Tilburg University. Daarnaast is hij penningmeester van de studieondersteuningscommissie bij studievereniging Complex. Voorheen is hij actief geweest met medezeggenschap als lid van de opleidingscommissie en als eerste studentlid van het faculteitsbestuur. Hij is vooral geinteresseerd in economische en onderwijspsychologie.
View Posts →
1 posts
An Broli is een 30-plusser, die na een lange, wispelturige weg naar volwassenheid eindelijk heeft ontdekt waar haar problemen vandaan kwamen. Om toe te geven dat je het zelf niet redt als volwassene, heeft een grote impact op je zelfbeeld. De schrijfster heeft haar trots opzij gezet om haar verhaal te vertellen en om hulp te zoeken. Doordat zij een baan heeft waarbij het niet handig is wanneer veel mensen van haar verleden weten, heeft zij haar boek onder een pseudoniem geschreven.
View Posts →
1 posts
Ik ben Jantina Brummelman en ik ben 20 jaar oud. Ik zit in het derde jaar van mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Verder ben ik dit jaar secretaris en vicevoorzitter bij studievereniging Complex.
View Posts →
1 posts
Leanne is een 23 jarige Masterstudente social psychology aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar studie is ze lid van de adviesgroep van Studievereniging Complex en vind ze het interessant om zich bezig te houden met opmerkelijke psychologische verschijnselen. Daarnaast is ze werkzaam in de horeca waarbij het leuk is om te zien hoe mensen kunnen reageren.
View Posts →
1 posts
Anna Jacobs (‘90) richtte samen met haar zus en compagnon Frederieke Jacobs (‘88) How About Mom op. Ontstaan vanuit een eigen behoefte ontwikkelden zij de gelijknamige app How About Mom, schreven ze het eerlijke moeder-boek en bieden ze online cursussen voor zwangeren en moeders aan. How About Mom’s missie? Nieuwe en aanstaande moeders de beste support en ondersteuning bieden in hun kraamperiode en het eerste jaar moederschap.
View Posts →
1 posts
Meike is van oorsprong verpleegkundige, heeft een BSc. in de Psychologie (richting geestelijke gezondheid) en is daarnaast (bijna) afgestudeerd als Klinisch Gezondheidswetenschapper. Door haar ruime ervaring in de dagelijkse zorgpraktijk en haar docentschap binnen de Wever en Fontys Hogescholen vormt zij een ideale schakel tussen theorie en praktijk.
View Posts →
1 posts
Irene Verweij (41) heeft een eigen praktijk voor individuele en relatie therapie in Amsterdam, haar werk is haar passie. Tijdens haar loopbaan heeft ze in Parijs, Bologna, Napels, Sevilla, Brussel en Buenos Aires gedurende langere tijd kennis mogen maken met verschillende culturen en manieren van denken. In 2009 heeft ze in Amerika als groepstherapeut in de gevangenis gewerkt. Voor Serendipity Reizen begeleid Irene inhoudelijk spirituele retraites. Irene zal zich richten op onderwerpen als zen en psychologie, de wijsheid van irritaties, ondertitelen, vrijheid in voelen en in de spiegel kijken van je relatie.
View Posts →
1 posts
eDarling is één van de leidende Europese online relatiebemiddelingbureaus die zich richt op singles die het zoeken naar een goede langdurige relatie serieus nemen. De basis van eDarling’s matching systeem is de wetenschappelijke aaneenschakeling van persoonlijke eigenschappen. eDarling is in het bezit van een rijke bron van gegevens die (anoniem) gebruikt worden voor leuke en interessante onderzoeken.
View Posts →
1 posts
Laura heeft na een Bachelor Communicatie en een aantal jaren werkervaring op dit gebied het roer omgegooid en richt zich nu op gezondheid in de breedste zin van het woord. Na een cursus tot fitnessinstructrice is ze op dit moment bezig met de Master Psychologie. Daarnaast is ze oprichter van http://powerpraat.wordpress.com, een blog waarop ze alle nuttige en interessante gezondheidsinformatie verzameld.
View Posts →
1 posts
Lisanne is Kinder- & Jeugdpsycholoog die zich in haar bedrijf Edu & ik (http://edu-en-ik.nl) richt op onderwijsadvisering, projectontwikkeling, diagnostiek en begeleiding. Haar expertise ligt voornamelijk in hoogbegaafdheid, leren leren en autisme. Ze heeft zich tijdens haar studie gericht op onderwijs en combineert haar psychologische achtergrond met een passie voor leerprocessen.
View Posts →
1 posts
Janneke (1985) heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. In 2013 studeerde zij af als diëtist, maar momenteel is zij vooral bezig met haar passie voor (informatief) schrijven. Zij richtte Tourette Net (www.tourettenet.nl) op, een informatieplatform over het syndroom van Gilles de la Tourette.
View Posts →
1 posts
Esther de Waard is 22 jaar oud en een master studente Sociale Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze heeft haar bachelordiploma behaald in Criminologie, waardoor ze op een andere manier psychologische kwesties benader dan de ‘normale’ psychologen. Opgegroeid in een klein dorpje, maar ontzettend nieuwsgierig naar de rest van de wereld die ze momenteel aan het ontdekken is. Een dag zonder muziek en beweging komt bij haar niet voor. Ze wil haar leven optimaal benutten en beleven, maar hierbij wel haar intelligentie gebruiken. Interacties en beïnvloedingen zijn de onderwerpen in de wereld van de psychologie die haar het meest interesseren. De vraag waarom mensen zich gedragen op de manier waarop ze zich gedragen zal haar nooit vervelen.
View Posts →
1 posts
Bart volgde twee bachelors in filosofie en psychologie, waarna hij zich specialiseerde in cognitive neuroscience. Vervolgens begon hij aan een promotie-onderzoek naar de invloed van psychopathische trekken op behandelsucces. Ondanks twee publicaties haalde Bart weinig voldoening uit het toch wat abstracte werk als onderzoeker. Begin 2013 besloot hij het daarom over een heel andere boeg te gooien: hij ging een opleiding doen tot financial controller om zijn analytische vaardigheden in te zetten voor meer concreet advieswerk. In zijn vrije tijd leest Bart nog steeds graag over de wetenschap, het liefst denkt hij na over de meer concrete toepassingen van theorieën in de praktijk.
View Posts →
1 posts
Jack L. (Pseudoniem van J.K. te L.) werkt als financieel medewerker bij een overheidsinstelling. Tijdens zijn opleiding HEAO-MER heeft hij twee jaar het vak Bedrijfssociologie en –psychologie gevolgd, en heeft daaraan een interesse voor psychologie overgehouden. Daarnaast interesseert hij zich ook voor geschiedenis en argumentatieleer.
View Posts →
1 posts
Maria Salampasi behaalde haar bachelor aan de Universiteit van Brits-Columbia in Canada, met een major in psychologie. Nadat ze Engels lerares werd en in verschillende landen les had gegeven, besloot ze haar passie voor psychologie weer op te pakken. Momenteel volgt ze de master Sociale Psychologie aan de Universiteit van Tilburg.
View Posts →
1 posts
Laura is 20 jaar oud en studeert psychologie en Nederlands. Ze leeft om te schrijven. Meer weten? Kijk vooral op haar persoonlijke blog http://www.dagdromend.nl/
View Posts →
1 posts
Naast haar talige wetenschappelijke achtergrond (ze heeft o.a. een cum laude Masterdiploma Retorica en Argumentatie aan de Universiteit Leiden) is Sarah eigenaar van taalbureau Taalstrategie. Met dit bureau adviseert ze politieke partijen, maatschappelijke organisaties en bedrijven over hoe zij framing kunnen gebruiken om hun communicatie duidelijk, overtuigend en aantrekkelijk te maken. Onlangs heeft zij ook een boek geschreven hierover: 'Denk niet aan een roze olifant'. Lees meer over Sarah en Taalstrategie op http://taalstrategie.nl/
View Posts →
1 posts
Georgia heeft gestudeerd aan de Aristoteles-universiteit van Thessaloniki in Griekenland, waar ze haar bachelor Psychologie behaalde. Momenteel doet ze de master Sociale Psychologie aan Tilburg University. Ze is geïnteresseerd in inter-group relaties en, meer specifiek, het verminderen van stereotypen, vooroordelen en racisme.
View Posts →
1 posts
Boris is 27 jaar oud en woont in Gemert. Hij is masterstudent Sociale Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. In juli 2013 heeft hij zijn bachelor diploma behaald aan Fontys Hogeschool te Eindhoven. Momenteel start hij met zijn afstudeerproject. Hij gaat daarvoor onderzoeken wat onzekerheid met betrekking tot falen op taken die belangrijk geacht worden doet met mensen.
View Posts →
1 posts
Sofia heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd. Na een carrière in Human Resources volgt ze momenteel een Master in Seksuologie. Ze heeft een fascinatie voor de psychologische maar ook fysiologische aspecten van seksualiteit en schrijft graag over de merkwaardige relatie tussen seks en wetenschap.
View Posts →
1 posts
Willem Herman heeft een achtergrond in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Hij heeft echter tijdens zijn studie zich veel bezig gehouden met het coachen van topsport ploegen en het geven van bijlessen. Vanwege zijn interesse in hoe mensen met prikkels omgaan en hoe mensen te motiveren zijn het beste in zichzelf naar boven te halen, is hij als zelfstandige actief. Willem geeft lezingen over en coacht mensen en organisaties op, het leveren van topprestaties en strategieën voor excellentie. Hij is recent een blog begonnen op www.willemherman.nl, waar hij schrijft over de dingen die hij tegenkomt en ervaart. Naast het coachen zijn de hobby’s van Willem lezen, roeien en tennissen.
View Posts →
1 posts
Klaartje is derdejaars Psychologie student. Graag wil ze zich specialiseren in de richting van training en coaching. Daarnaast is ze erg geïnteresseerd in hoe mensen tot bepaalde keuzes komen.
View Posts →
1 posts
Sensoor, opgericht in 1958 onder de naam SOS Telefonische Hulpdienst, heeft 26 vestigingen door het hele land. Sensoor is, met ruim 250.000 gesprekken per jaar, de grootste organisatie in Nederland die emotionele ondersteuning op afstand biedt. Ruim 900 vrijwilligers bieden 24/7 een luisterend oor via telefoon, e-mail en alle dagen van de week ook per chat. De vrijwilligers worden goed opgeleid door beroepskrachten tot deskundige gesprekspartners. Eenzaamheid, relatieproblemen, financiële problemen en psychische problemen zijn het vaakst aanleiding tot een gesprek. Bellen kan dag en nacht naar: 0900-0767, e-mailen en chatten via www.sensoor.nl
View Posts →
1 posts
Thomas Spiekerman (28) is als freelance journalist vooral actief op het gebied van muziek, televisie en boeken. Maar ook in die wereld (en sowieso bij elk interview) komt er volop psychologie om de hoek kijken. Is een groot liefhebber van psychologische romans als De verborgen geschiedenis en tv-series als The Fall, Les Revenants en Six Feet Under.
View Posts →
1 posts
Christel werd op haar 17e gediagnosticeerd met een sociale angststoornis en een depressie en is hiervoor opgenomen geweest. Gebaseerd op deze periode in haar leven heeft ze het boek 'is dit het einde?' geschreven. Hiermee wenst ze jongeren die last hebben van soortgelijke problemen hoop mee te geven, begrip te creëren bij de omgeving en bij te dragen aan het doorbreken van het taboe dat op psychische aandoeningen rust. Ze volgt de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening op Hogeschool Windesheim te Zwolle, welke ze in 2015 hoopt af te ronden in combinatie met een traject tot ervaringsdeskundige. Na het afronden van de opleiding wil ze haar eigen ervaringen op een professionele manier gaan inzetten om anderen met psychische problematiek te helpen.
View Posts →
1 posts
Ester woont met haar gezin in het Drentse dorp Oosterhesselen, waar zij veel (schrijf)inspiratie opdoet uit de mooie natuur. Reeds op jonge leeftijd was zij geïnteresseerd in psychologie en communicatie tussen mensen. Deze interesse heeft zij ten volle kunnen benutten in haar beroepen als verpleegkundige, groepsleerkracht en praktijkopleider. Momenteel werkt zij tijdelijk in de zorg. Rond de eeuwwisseling werkte Ester als psychiatrisch verpleegkundige, en maakte zij een postpartumdepressie door. Zij is hier voorspoedig van hersteld. Sinds enkele jaren is zij een ambassadeur van het Fonds Psychische Gezondheid. In deze rol laat zij een krachtige combinatie zien van professional en ervaringsdeskundige. Zij werkt aan een boek over de periode in de psychiatrie.
View Posts →
1 posts
Ivonne Meeuwsen is coach, sociaal pedagogisch hulpverlener en specialist op het gebied van seksueel misbruik. Haar eerste boek wordt als verplichte literatuur gebruikt in de modules 'Seksueel en huiselijk geweld' op de Hogescholen van Rotterdam en Amsterdam. Als ervaringsdeskundige en als professional zet zij zich onvermoeibaar in voor een beter begrip van seksueel misbruik en alle levensproblemen dat dit met zich mee kan brengen. Daarnaast spant zij zich in om seksueel misbruik én de hulpverlening daaromheen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Meer weten? Bezoek www.hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl en/of www.helenvanseksueelmisbruik.nl
View Posts →
1 posts
Lisanne is 23 jaar en komt uit Prinsenbeek. Ze studeert aan de Universiteit van Tilburg, waar ze bezig is met haar tweede jaar van de master medische psychologie in de richting neuropsychologie. Binnenkort gaat ze stage lopen bij Kempenhaeghe, locatie Hans Berger Kliniek Oosterhout, waar ze gaat werken met kinderen met epilepsie. Naast sporten is haar grootste hobby om zo veel mogelijk te reizen.
View Posts →
1 posts
Aranka is 21 jaar oud en derdejaars studente Journalistiek en Communicatie. Vanaf haar geboorte heeft Aranka een zeldzame lichamelijke beperking, namelijk het syndroom van Goltz-Gorlin. Door een afwijking in het X-chromosoom zijn haar linkerbeen en -arm niet volledig ontwikkeld. Ze draagt een onderbeenprothese, waar ze prima mee kan lopen. Aranka staat midden in het leven en ze geniet van alles wat ze meemaakt. Als columniste van het ambassadeursmagazine KIK. en redacteur van Stichting Hoezo Anders waant ze zich al een beetje in de schrijverswereld. Dat bevalt haar wel!
View Posts →
1 posts
Robert heeft een HR achtergrond en woont bijna drie jaar in Tilburg. Hij houdt van het leven en geniet als een echte Bourgondiër. Naast het nuttigen van speciaal bier, lekker eten en af en toe een balletje te slaan op het hockeyveld, vindt hij het interessant om een spil te zijn tussen organisatie en individu. Het motiveert hem om het beste uit een individu te halen. Momenteel is hij werkzaam als trainee bij UWV Eindhoven.
View Posts →
1 posts
Mirna studeert momenteel strategische communicatie in Antwerpen. Voor deze studie heeft ze al een bachelorstudie ‘communicatie’ afgerond aan Fontys Hogeschool Eindhoven. Naast haar interesse in externe communicatie is ze erg geïnteresseerd in psychologie en probeert ze deze 2 richtingen dan ook te combineren
View Posts →
1 posts
Natascha is 23 jaar en is in 2015 afgestudeerd als economisch psychologe aan Tilburg University. Ze schrijft daarnaast af en toe voor PsyTime en is vooral geïnteresseerd in onderzoek doen, emoties en marketing. Bloggen is volgens haar een leuke manier om de 'gewone' mensen te informeren over psychologie en ze duidelijk te maken dat eigenlijk alles psychologie is!
View Posts →
1 posts
SPS-NIP is de studenten sectie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP): de landelijke beroepsvereniging voor alle psychologen in Nederland. Als studenten sectie van het NIP bestaat SPS-NIP volledig voor en door psychologiestudenten. Wij willen alle studenten bewust maken van de mogelijkheden binnen psychologie en zetten ons in om het gat tussen de studie psychologie en het werkveld te verkleinen. Door middel van de belangen van alle psychologiestudenten, zowel op nationaal en internationaal niveau te behartigen probeert SPS-NIP studenten hiervan bewust te maken. De laatste tijd is de banenmarkt voor net afgestudeerden psychologen veel in het nieuws geweest. SPS-NIP betreurt het feit dat er maar weinig banen beschikbaar zijn voor startende psychologen. Wij maken ons zorgen over deze situatie en willen alle studenten zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt. Daarom houden wij studenten graag op de hoogte van de meest actuele situatie en proberen wij studenten zoveel mogelijk te helpen. SPS-NIP organiseert verschillende netwerk- en carrière gerelateerde activiteiten, heeft een stagebank en verschillende professionals die advies kunnen verschaffen over je loopbaan en cv. Kijk dus alvast vooruit en bereid jezelf voor op de toekomst!
View Posts →
1 posts
Jacqueline Brouwers is werkzaam in de forensische psychiatrie, zij werkt sinds lang in gesloten instellingen. Zij schrijft ‘Een gebruiksaanwijzing voor het leven’ op www.happyspider.eu!
View Posts →
1 posts
Ik ben Eva, studente psychologie aan de Radboud Universiteit en bezig met het afronden van mijn bachelor. Onderwerpen waar ik enthousiast van word zijn geluk en persoonlijke ontwikkeling. Mensen zijn niet vanzelfsprekend gelukkig, maar we hebben hier wel een grote invloed op. In de toekomst hoop ik me bezig te kunnen houden met hoe mensen zichzelf en hun leven positief kunnen blijven veranderen. Ook van schrijven word ik blij. Als kind kroop ik regelmatig achter de computer om verhaaltjes te schrijven en deze hobby ben ik nu weer aan het oppakken. Met PsyBlog combineer ik graag mijn liefde voor taal met mijn interesse in het handelen, denken en voelen van mensen.
View Posts →
1 posts
Maurice is een Psychologie student aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij volgt de master Klinische Ontwikkelingspsychologie en wil hierna graag kinderen begeleiden die problemen ondervinden tijdens hun ontwikkeling. Daarnaast heeft hij een passie voor Multimediadesign en ontwerpt dan ook graag nieuwe dingen. Typerend aan Maurice is dat hij erg enthousiast is en erg toegankelijk via zijn humor. Meer informatie over hem kunt u vinden via zijn LinkedIN.
View Posts →
1 posts
Esther denkt graag back to basic. Hoe werkt ons brein en waar komt ons gedrag evolutionair gezien vandaan? Zij volgde tijdens haar HBO minor het vak biopsychologie. Hierna volgde zij aan de Open Universiteit de module Evolutionaire Psychologie. Esther coacht mensen met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (solk) met haar 10stappenplan. Onbewuste verwachtingen en gewoontes spelen hierin een grote rol. Daarnaast is Esther pianiste en geeft zij pianoles. Meer over Esther vind je op http://www.esthervanloenen.nl/
View Posts →
1 posts
Sara is een enthousiaste mindfulness beoefende studente. Ze hoopt met haar persoonlijke ervaring met Anorexia en als studente Psychologie te kunnen bijdragen aan een realistischer beeld van het leven met een psychische stoornis. De naam Sara is een pseudoniem, haar echte naam is bekend bij de redactie.
View Posts →
1 posts
Floris van der Berg heeft Communicatiewetenschap en Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Health campagnes, zoals de ‘Eigenlijk best gek hé?!’ campagne van KWF Kankerbestrijding vindt hij interessant. Daarnaast is Floris erg geïnteresseerd in de psychologie binnen de marketing wereld. Door zijn twee studies heeft hij hier veel kennis over vergaard. Floris is momenteel freelance journalist en schrijft voor verschillende blogs.
View Posts →
1 posts
Sanne is altijd al erg geïnteresseerd geweest in de menselijke geest; wat mensen motiveert, hoe de mens met zijn omgeving interacteert, wat de biologische basis van gedrag is, en wat de invloed van cultuur is. Ze heeft daarom een studie Psychologie gevolgd aan Universiteit Utrecht met de major Cognitieve (neuro-)wetenschappen. Hier heeft ze navolging aan gegeven door een master Neuroscience & Cognition te volgen. Om ook meer te leren hoe innovatieve ideeën en kennis vanuit de wetenschap te vertalen naar bedrijven, heeft ze de master gevolgd Science & Business Management. Ook buiten haar studie heeft ze zich ontwikkelt door bijvoorbeeld bij de Europese studentenvereniging AEGEE verschillende internationale evenementen te organiseren. Zo is ze op het moment voorzitter van het congres Youth & Mental Health. Daarnaast heeft ze ook verscheidene culturele cursussen gevolgd, van muziek naar storytelling.
View Posts →
1 posts
Stichting Zelfbeschadiging is een landelijke cliëntenorganisatie voor en door mensen die zichzelf beschadigen, hun omgeving en (aankomend) professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg en onderwijs. De stichting richt zich op het bevorderen en ondersteunen van de eigen regie en eigen kracht van mensen die zichzelf beschadigen en hun naasten. Men streeft daarbij naar een klimaat waarin openheid, veiligheid, authenticiteit en acceptatie belangrijke pijlers zijn.
View Posts →
1 posts
Manou is afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft altijd al veel interesse gehad voor wat er achter het gedrag van mensen schuilgaat en welke invloed de culturele achtergrond daarin heeft. Na ervaring op te hebben gedaan als psycholoog in Nederland, heeft ze de stap genomen deze ervaring mee te nemen naar Peru. Daar is ze in 2016 als psycholoog aan de slag gegaan bij de NGO Mama Alice. Dit biedt haar een mooie uitdaging te integreren in een andere maatschappij en een manier van werken te vinden waarbij vooruitstrevendheid belangrijk is, maar het respect voor de Peruaanse cultuur niet uit het oog verloren wordt.
View Posts →
1 posts
Debora is arbeids- en organisatiepsycholoog afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Haar interesses zijn dan ook arbeid en organisatie gerelateerde onderwerpen. Op dit moment heeft zij met name artikelen geschreven over goed werknemer- werkgeverschap, bevlogenheid, betrokkenheid, burnout en het psychologisch contract. Zij heeft ervaring als onderzoeker, scriptiebegeleider en auteur. Meer informatie over Debora kunt u vinden via LinkedIn.
View Posts →
1 posts
Mind Mansion is een game waarmee de behandelingen rondom angst effectiever en leuker gemaakt kan worden voor zowel de cliënt als de behandelaar. Door deze game wordt de drempel om aan angsten te werken verlaagd en krijgt de behandelaar data te zien die meer inzicht geven in de effectiviteit van de behandeling. Wij, het team van Mind Mansion, willen mensen helpen omgaan met hun angsten zodat zij hier niet meer door belemmerd hoeven worden in het dagelijks leven. De behandeling moet een veilige en prettige omgeving bieden waarin de speler/cliënt zijn angsten kan aangaan en met behulp van virtual reality.
View Posts →
1 posts
Sunita is van Hindoestaanse afkomst en de Hindoe levensfilosofie vormt de basis in haar leven. Al op een jonge leeftijd is ze getrouwd en dacht daardoor te kunnen ontsnappen aan alle stress en spanning van het ouderlijke huis. Op haar 27e bleek ze te leiden aan een zware depressie en is met haar eigen herstel-/verwerkingsproces begonnen. Een zware, confronterend en vooral moeilijke tijd voor haar en haar gezin. Door de ballast die zij meedroeg kon ze genieten van haarzelf, haar gezin en haar passie. Haar vastberadenheid om weer volledig te herstellen, gezond en gelukkig in het leven te staan, ontdekte ze dat de sleutels hiervan in haarzelf zat. Door haar wilskracht en een diep gevoel van nieuwsgierigheid, heeft ze durven kijken naar haarzelf, de zelfconfrontatie aan te gaan en te gaan werken aan haar overtuigingen, patronen en haar manier van ervaren. Het is net het opnieuw installeren van een software op de harde schijf zonder virussen en verbeterde firewall! Ze heeft diverse opleidingen gevolgd, namelijk: communicatie, management en een opleiding tot lifecoach. Echter, haar grootste leerschool is het leven zelf. Daarbij heeft ze zich verrijkt door het opgroeien in twee culturen. Haar inzichten en ervaringen gebruik ze nu om als inspiratiebron voor anderen in te zetten. Zo heeft zij haar depressie en burn-out kunnen ombuigen naar haar kracht en geluk! Wil je meer weten over Sunita Chote-Oedit, kijk dan op www.peerscoaching.com
View Posts →
1 posts
Sinds 2004 is Ilse bachelor of Social Work. Al tijdens haar studie werkte zij in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Na haar studie is heeft zij op verschillende plekken gewerkt waaronder in de kinderpsychiatrie en de jeugdhulpverlening. Zij heeft zich altijd gericht op de begeleiding en behandeling van gezinnen en kinderen waarbij sprake was van complexe problematiek. Het zoeken naar een ingang en het puzzelen met de behandelinterventies om te komen tot groei is iets waar haar hart ligt. In de loop der jaren heeft zij zich gespecialiseerd in het transcultureel werken en heeft zij de post-HBO opleiding ‘Transculturele systeembenadering’ gedaan. Omdat zij creativiteit en werken met creatieve middelen ziet als een goede ingang in het bewerkstelligen van inzicht en groei bij gezinnen en kinderen heeft zij zich recent geschoold tot kunstzinnig counselor.
View Posts →
1 posts
Na zijn studie geschiedenis aan de Universiteit Groningen heeft Daan een wereldreis gemaakt, die hem van Chili via Thailand naar Australië bracht. Een tikkeltje wijzer en ouder is hij nu weer gesetteld in Nederland als onafhankelijk journalist. Met uiteenlopende interesses, zoals gezonde voeding, cryptocurrency en Zuid-Amerikaanse politiek, probeert Daan altijd die ene invalshoek te vinden die de lezer prikkelt en aan het denken zet.
View Posts →
1 posts
Ik ben Nicole Schasfoort en ik werk als contextueel systeemtherapeut binnen een GGZ-instelling en in eigen praktijk voor onder andere relatietherapie in Eindhoven en omgeving. Contextuele systeemtherapie is bij uitstek geschikt om mensen met relatieproblemen te helpen. Ik werk zelf met duplo volgens de methode ‘een taal erbij’ en ik ben er zelf enthousiast over. Om die reden wil ik jou hiervan op de hoogte stellen middels dit artikel!
View Posts →
1 posts
Nora Dekker is een 21-jarige student creative business en ex-student toegepaste psychologie. Ondanks het feit dat ze haar passie voor de studie TP verloor heeft ze haar passie voor psychologie altijd gehouden. Ze kiest er dan ook voor om zoveel mogelijk kennis over dit onderwerp op te doen. Als student weet Nora goed hoe het voelt om veel stress te ervaren. In zo een grote mate dat ze hier bijna aan onderdoor ging. In haar blogs deelt ze haar ervaringen, kennis en inzichten die haar hebben geholpen om haar leven te verbeteren. In de hoop dat dit anderen misschien ook kan helpen."
View Posts →
1 posts
Josephine is bachelorstudente Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze volgt vakken in de richting neuropsychologie en cognitieve neurowetenschappen en schrijft graag over wetenschappelijk onderzoek, in het bijzonder psychopathologie en maatschappelijke onderwerpen.
View Posts →
1 posts
Gitta is 22 jaar en volgt de Master Economic and Consumer Psychology aan de Universiteit Leiden. Het liefst doet ze onderzoek naar psychologie, marketing en consumentengedrag, en de combinatie van deze drie samen. Ze vindt het geweldig om te zien hoeveel ze van haar studie in het dagelijks leven tegenkomt! Wat ze leert tijdens haar studie maakt ze graag op een creatieve manier, middels het schrijven van blogs, toegankelijk voor mensen die meer willen weten over psychologie.
View Posts →
1 posts
Gerda Jekel heeft gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Open Universiteit. Als freelance literatuuronderzoeker en redacteur maakt ze psychologische inzichten toegankelijk en praktisch. Zij houdt zich vooral bezig met arbeids- en gezondheidspsychologie, cognitieve psychologie en gedragsverandering.
View Posts →
1 posts
Renske Walrave is 22 jaar en studeert Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze vindt psychologie enorm interessant, onder andere omdat het zo vaak terugkomt en ook verband houdt met vele andere vakgebieden. Er valt nog zoveel te ontdekken op dit gebied! Na haar Bachelor wil ze een Master gaan doen in de Cognitieve Neuropsychologie. In de verdere toekomst zou ze graag onderzoek willen doen naar taal en cognitie. Taal is een ander vakgebied waar ze erg in is geïnteresseerd en het lijkt haar heel erg leuk om dit uiteindelijk te combineren met psychologie. Voor nu deelt ze haar interesse graag door het schrijven van blogs!
View Posts →
1 posts
Shannon Blezer (27) heeft een boek geschreven over haar strijd tegen anorexia nervosa. Ze worstelt al sinds haar dertiende met deze ziekte, maar durfde daar nooit openlijk over te praten. Dit was voor haar een grote drijfveer om een boek over haar eetstoornis te schrijven. Met haar boek ‘Mijn Eetstoornis en Ik’ hoopt ze anderen te helpen om er wél over te praten en ook meer kennis en inzicht over eetstoornissen te verspreiden. Ze wil taboes en misvattingen uit de wereld helpen – dit doet ze niet alleen door het schrijven van haar boek, maar ook door wekelijks te bloggen op haar website en YouTube video’s te maken over eetstoornissen. Ze geeft daarnaast ook lezingen over eetstoornissen aan leerlingen, docenten, ouders/naasten en hulpverleners.
View Posts →
1 posts
Univé is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk. De verzekeraar is opgericht in 1794 en heeft inmiddels zo'n 1,6 miljoen zakelijke en particuliere klanten. Met al hun verschillende verzekeringen (van inboedelverzekering tot zorgverzekering en alles daartussenin) zorgen ze voor zekerheid bij schade en letsel. Al denkt Univé ook graag mee hoe dit voorkomen kan worden. Meer weten? Ga naar www.unive.nl.
View Posts →
1 posts
De Luisterlijn is een organisatie waar iedere inwoner van Nederland, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, terecht kan voor een anoniem gesprek of een luisterend oor. De gesprekken worden gevoerd door vrijwilligers die een uitgebreide training in gespreks- en luistervaardigheden hebben doorlopen. Bellen kan 24/7 naar 088 0767 000. Chatten of mailen kan via deluisterlijn.nl.
View Posts →
1 posts
Dr. Tara Donker is senior onderzoeker aan de Albert-Ludwigs Universiteit van Freiburg, Duitsland en universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is co-founder van ZeroPhobia, een spin-off start-up van de VU. Haar belangrijkste doel is om de schaalbaarheid en toegankelijkheid van psychologische behandelingen te vergroten met behulp van Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en mobiele apps. Daarnaast is zij Gezondheidszorgpsycholoog en geregistreerd Cognitief Gedragstherapeut.
View Posts →
1 posts
Tisha is een 21-jarige eerstejaarsstudent Toegepaste Psychologie aan Hogeschool Leiden. Ze is een echte psychologie-liefhebber en in haar vrije tijd manager van een bedrijf genaamd All Dae.
View Posts →
1 posts
Demi Lander is 23 jaar oud. Na het behalen van haar MBO-diploma Sport en Bewegen en twee tussenjaren wilde ze weer terug de schoolbanken in. Inmiddels is ze bezig met de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Ze hoopt de opgedane kennis en psychologische vaardigheden binnenkort in de praktijk toe te passen tijdens een stage bij de politie. Demi is ambitieus en creatief en hoopt in de toekomst (een boek) te schrijven en criminologie te studeren aan de universiteit.
View Posts →
1 posts
Fundamentum Detox is een GGZ-instelling gespecialiseerd in het uitvoeren van korte detoxbehandelingen in een medische setting. Bij Fundamentum kunnen mensen die verslaafd zijn geraakt aan alcohol, drugs of medicijnen onder professioneel toezicht stoppen met de middelen die ze gebruiken.
View Posts →
1 posts
Femke is 22 jaar en studeert met veel plezier Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Als eerstejaars student is ze erg nieuwsgierig naar wat ze allemaal nog mag gaan leren. Haar passie voor de levensloop staat vast en ze kan niet wachten om over een aantal jaar al haar opgedane kennis en vaardigheden te gaan gebruiken in het werkveld.
View Posts →
1 posts
Lizzy woont in Rotterdam en is student Toegepaste Psychologie in Leiden. Hier heeft ze het erg naar haar zin en ze interesseert zich voor alles wat met het menselijk brein te maken heeft. Daarnaast houdt ze erg van sporten, reizen en Corgi's.
View Posts →
1 posts
Jasmijn Oremus is student Toegepaste Psychologie aan Hogeschool Leiden. Ze doet dit met veel plezier en vooral sociale psychologie interesseert haar. Daarnaast vindt ze schrijven ook leuk, maar verder weet ze nog niet wat ze na haar studie wil doen. Ze wil nu vooral lekker stage gaan lopen en verschillende dingen proberen/leren, zodat ze uiteindelijk erachter komt waar ze terecht wil komen.
View Posts →
1 posts
Yentl Witte is student Toegepaste Psychologie en super enthousiast over de psychologie. Ze is geboren en getogen op Texel en woont sinds twee jaar in het mooie Den Haag. Naast het studeren houdt ze zich druk bezig met wedstrijdroeien waar haar kennis over psychologie soms goed van pas komt. Daarnaast vult ze haar vrije uurtjes graag met muziek, vrienden, wandelen en schilderen.
View Posts →
1 posts
Merel Brasser studeert Toegepaste Psychologie en woont momenteel in Hoofddorp. Naast haar school werkt ze veel in de horeca, speelt ze hockey, en maakt ze graag muziek in haar vrije tijd.
View Posts →
1 posts
Dit is Dunya Heijt. 32 jaar, woonachtig in Brabant en van origine sales- en marketing manager, maar al sinds haar 12e levensjaar schrijfster van poëzie, korte verhalen en creëert spoken word. Schrijft onder de naam ‘woordstuntelaar’ en is nieuwsgierig van aard. Een buitengewoon bijzondere interesse voor de psyche van de mens. Altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en creëren vanuit de essentie van het zijn.
View Posts →
1 posts
De schrijver Tom Koehorst is een coach en mentor speciaal voor mannen die last hebben van onrust, stress en angst en op zoek zijn naar innerlijke rust. Met zijn bedrijf PUUR Tom hanteert hij de unieke 3C-Methode, waarbij de focus ligt op ontspanning, heling en creatie (Connect, Cure, Create). In zijn trajecten begeleidt hij cliënten bij het maken van de switch van hoofd naar hart. Dit proces begint met weer de connectie te maken met het lichaam en de gevoelens die zich daarin bevinden, zonder zweverig gedoe. www.puurtom.nl
View Posts →
1 posts
Malou is sinds 3 jaar werkzaam bij Avondje Uit als pedagoog. Eerst als ZZP'er en sinds dit jaar in loondienst.
View Posts →
1 posts
Erik Roebroek is trainer, expert en spreker op het gebied van zinvol werken. Als oprichter van Meaningful Work geeft hij loopbaan- en persoonlijke ontwikkelingsworkshops aan studenten en professionals om ze te helpen bij het realiseren van een carrière met meer impact, zingeving en werkplezier. Zelf studeerde Erik werktuigbouwkunde en werkte hij als projectmanager bij een internationaal bedrijf, om uiteindelijk na een breakdown tot de conclusie te komen dat het écht anders moest: werk moet minder om geld draaien en meer om toegevoegde waarde voor mens, maatschappij en milieu. https://www.meaningfulwork.eu
View Posts →
1 posts
Ik ben lucas van wateringen, 41 jaar en woon de krimpenerwaard. Ik had een heftig leven tot 10 jaar geleden en ben toen mijn mentor/coach tegengekomen en die heeft me er helemaal uitgehaald. In die 10 jaar dat ik bij haar zat heb ik ontzettend veel geleerd over hoe je mensen kunt helen. Daarnaast heb ik cursussen gevolgd over NLP en Coaching. Dit allemaal te samen probeer ik weer te geven op mijn website (https://www.iwillhelpyou.nl) Hopelijk help ik jullie daarmee naar een betere versie van jezelf.
View Posts →
1 posts
Femke Koning is niet makkelijk in een hokje te stoppen, maar als je dat zou moeten doen, dan zou dat het hokje Content & (Online) Communicatie zijn. Doordeweeks is ze een freelance contentspecialist. Maar ook dan treedt ze buiten de gebaande paden. Vooral de combinatie van content/communicatie en online media is het gebied waar ze zich graag vrij beweegt, van copywriter tot webmaster, van communicatiestrateeg tot contentmarketeer. Die bewegelijkheid heeft ze aan haar neurodiverse brein te danken. Dit geeft haar ze een unieke en creatieve kijk op de wereld en haar werk.
View Posts →
1 posts
Robbin heeft jarenlang als psycholoog binnen de GGZ gewerkt, maar is haar hart gaan volgen en heeft haar eigen praktijk Waardevol Gevoel geopend. In haar praktijk helpt ze mensen om meer in contact te komen met hun gevoel en emoties, en hier beter zorg voor te dragen. In de harde, onrustige wereld waarin we leven, is er volgens Robbin meer aandacht nodig voor het gevoelsleven en voor zelfliefde. In de praktijk merkt ze dat er onvoldoende (juiste) kennis is over emoties en hier wil zij graag verandering in aanbrengen.
View Posts →
1 posts
Mijn naam is Sophie Tjin en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Den Haag en ben momenteel een eerstejaarsstudent Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het menselijk gedrag en denken. Mijn werk in de horeca heeft deze interesse alleen maar versterkt omdat ik daar in contact kom met verschillende typen mensen. Na het behalen van mijn havo-diploma, twee jaar geleden, wist ik dat Toegepaste Psychologie de perfecte vervolgstap voor mij zou zijn. Ik heb het enorm naar mijn zin op de opleiding en ben er helemaal op mijn plek.
View Posts →
1 posts
De Holistische Psycholoog ziet de mens als één geheel. We zijn niet onze gedachten, ons lichaam of ons gedrag. We zijn veel meer dan dat. We zijn liefdevolle wezens en hebben heel veel te geven aan de wereld. Maar zoals vaak het geval is, zijn bepaalde factoren van het menszijn op een gegeven ogenblik uit balans geraakt. Door aandacht te geven aan je lijf, je spirit, je Bron van wijsheid en je mind, kan je als mens weer tot je essentie komen. Bloeien en onze oneindige potentie aanboren is uiteindelijk ons doel. Steeds een beetje meer uitbreiden tot de beste versie van onszelf. En soms hoort daar tegenslag bij, omdat je een ruwe diamant bent. Door je basis stevig te voeden, goed voor jezelf te zorgen, je talent in te zetten en meer in verbinding te zijn met jezelf, word je je steeds bewuster van de onzichtbare kracht die in jou schuilt. Hoe meer je daarmee in verbinding komt, hoe meer je in staat bent een mooi, vrij en op maat gesneden leven te leiden dat bij jouw authentieke zelf past waarmee je impact kunt maken. Laat je inspireren!! Zie mijn insta-pagina soulsearch2.0 voor tips en tricks om geïnspireerd te raken en dichter bij je authentieke zelf te komen.
View Posts →