Toegepast werk in de psychologie is in het verleden vooral door WO psychologen uitgevoerd. Sinds enkele jaren stromen er ook HBO psychologen de arbeidsmarkt op, wat een nieuwe samenstelling van de beroepsgroep oplevert. Dit zorgt voor een aantal interessante vragen. Hoe staat de arbeidsmarkt van nu er voor? Wat zijn eigenlijk onze beroepsidealen? Hebben we eigenlijk wel beroepsidealen?

12 mei organiseert de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie (NBTP) een congres dat over het bovenstaande thema gaat, daarbij aansluitend is er een algemene ledenvergadering (ALV) voor de leden van de NBTP. Tijdens het congres vinden de volgende activiteiten plaats:

  • Een lezing over de huidige arbeidsmarkt;
  • Een lezing over beroepsidealen;
  • Workshops; bijv. over ‘ het nieuwe solliciteren’.

Er staat daarnaast een markt met kraampjes waar geïnteresseerde (en interessante) partijen staan, die graag in gesprek gaan over de toegepaste psychologie.

Het congres vindt plaats in Apeldoorn, op de Laan van Groot Schuylenburg 91. Het start om 10:30, en duurt tot 15:30. Aansluitend start om 15:45 de ALV. Om 17:15 wordt de dag afgesloten met een borrel.

Inschrijven voor dit evenement kan via mijn.nbtp.nl (kijk onder ‘events’). De kosten voor het congres mag je zelf bepalen, vanaf een minimum van 1 euro (max. 50 euro). Als je je hebt aangemeld, krijg je een mail waarin wordt uitgelegd hoe je de betaling kan voldoen.

Geschreven door Jerre Maas

Jerre is van oorsprong sociaal psycholoog en is tevens de initiatiefnemer van PsyBlog. Hij houdt zich daarnaast bezig met innovatieve presentatieconcepten en presentatietechnieken en het verbeteren van zelfpresentatie. Hij is een enthousiaste en betrokken ondernemer. Meer informatie over Jerre kunt u vinden op www.jerremaas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *