In de periode 2011-2013 heb ik vier boeken laten uitgeven, waarvan er twee gaan over de psychosen die ik heb gehad in 2007 en 2009. Ik zal ze hier alle vier beschrijven.

Psychosen

Het eerste boek heet Het Goede, het Kwade en Zelfvertrouwen en het is een beetje symbolisch geschreven. Het gaat over de ervaring van de psychose die ik in 2007 heb gehad. Ik heb toen een psychose gehad die een paar dagen duurde, en omdat mij alles achteraf nogkon herinneren, heb ik hier mijn eerste boek over geschreven. De wereld vergaat in dit boek, dit heb ik als echt ervaren; ik heb toen alles bij elkaar geschreeuwd. Dit vonden de buren niet zo leuk…

Mijn tweede boek dat over psychosen gaat heet Van Psychose naar Herstel en is meer in alledaagse taal geschreven. Het gaat, net zoals mijn eerste boek, over de ervaring van mijn psychose die ik heb gehad in 2009. Deze psychose heeft zeven maanden geduurd. In die psychose heb ik heel wat meegemaakt, waaronder de ervaring dat ik Christus was en dat ik daardoor veel vijanden had. Ik werd telkens vermoord, maar door de kracht van God overleefde ik alles. Ik dacht ook dat, in hetpsychose psychiatrische ziekenhuis waar ik toen verbleef, alle patiënten vermoord werden met medicatie (waarin bepaalde stofjes zaten waar mensen van zouden overlijden) door een zekere psychiater en dat ik ze allemaal beschermde met de Liefde van God. Het was werkelijk een heel avontuur voor mij om te ervaren, maar op een gegeven moment ben ik er gedwongen uitgehaald. Een deel van het boek wordt ook gewijd aan mijn herstel na deze psychose. Er wordt hier en daar terug gerefereerd naar mijn eerste boek, maar de boeken zijn los van elkaar te lezen. (Echter) een setje is natuurlijk altijd leuk!

Tijdreizen en medisch proefpersoon

Het boek De Reis Naar… bevat vier tijdreisverhalen. Telkens gaat iemand in de tijd terug, maar er komt ook iemand uit de vroege middeleeuwen, per ongeluk, in deze tijd. Ik vind het onderwerp ’tijdreizen’ (vooral naar het verleden) erg interessant om over na te denken. Hoe zou het zijn als je ‘ineens’ in de middeleeuwen terecht zou komen, terwijl je nog bezig was met WhatsAppen en een iPod met muziek op je hoofd draagt? Vier van deze scenario’s heb ik uitgewerkt in dit boek.

Het boek Subject 100X beschrijft al mijn ervaringen, tot in detail, als medisch proefpersoon. Ik heb namelijk aan vier medicijnonderzoeken deelgenomen, vooral om het geld, maar ook om de ervaring en het avontuur. Telkens verlegde ik (weer) mijn grenzen: ik ging bij elk onderzoek steeds een stap(je) verder, dan ik eigenlijk van plan was. Zo wilde ik in het begin nooit medicijnen zoals antidepressiva gaan slikken, maar het onderzoek daarna deed ik dat dan toch. Ik voelde mij al die tijd erg ambivalent over wat ik (met mezelf) deed en piekerde er dus veel over. Ik zat er, al die tijd, behoorlijk mee. Was het wel goed of oké dat ik dit deed? Totdat het klaar was, totdat ik er genoeg van had en ermee stopte. Wat doen die onderzoeken nou met iemand? Vanuit een psychologisch perspectief is subject100ook dit boek zeker een aanrader om te lezen!

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om te schrijven, en vaak is schrijven voor mij ook ‘van me af schrijven’ of ‘een plek geven’ (op papier). Bij alle vier de boeken heb ik dit gedaan. Ik denk dat de boeken die gaan over mijn psychosen mij ook verder hebben geholpen bij mijn herstel. Ik kan door te schrijven het een en ander in een hokje plaatsen. Daardoor kan ik makkelijker verder in het leven.

Alle boeken zijn te bestellen bij Uitgeverij Boekscouthttp://www.boekscout.nl/. Ik heb zelf echter ook drie van de vier boeken op voorraad. Deze zijn te verkrijgen in mijn webshop: http://www.dianavanlandeghem.nl/. Boeken die besteld zijn in mijn webshop worden gesigneerd.

Geschreven door Diana

Diana is geboren en opgegroeid in Limburg. Voor de liefde is ze 15 jaar geleden naar Groningen verhuisd. Diana is een zeer intelligente vrouw die last heeft van een schizoaffectieve aandoening. Dit betekent dat ze zowel psychosen als stemmingswisselingen kan hebben. Soms komt dit terug, wat dan meestal te maken heeft met te veel (langdurige) stress. Diana schrijft veel, bouwt websites, heeft een goede relatie met haar partner met wie ze samenwoont en ze heeft leuke hobby's en sociale contacten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *