In deze coronatijd zijn er een heleboel leuke en creatieve initiatieven ontstaan. Het Corona Kwartet is daar een van, wij spraken met de bedenkster Sandra Mesman.

Sandra Mesman woont met haar man en twee dochters in Beek. Sinds 2019 heeft ze haar eigen bedrijf: Betekenisvolle communicatie; waar ze tekenen als middel inzetten om de boodschap over te brengen. Vanwege de coronamaatregelen werden veel werkzaamheden van Sandra geannuleerd. Haar zwager Sven de Wolf werkt als zorgverlener met verstandelijk gehandicapten. Hij merkte dat het lastig was om het gesprek over corona op gang te brengen en heeft het idee bedacht. Op deze manier kon ze iets met haar passie voor tekenen doen in deze tijd en tegelijkertijd iets maken waar behoefte aan was.

Het kwartet helpt om corona en de maatregelen beter te begrijpen en erover te praten met elkaar. Zo kunnen mensen deze verwarrende tijd spelenderwijs wat beter begrijpen. Het corona kwartet is uitgevoerd in een duidelijke, heldere stijl met korte teksten, zodat het begrijpelijk is voor een brede doelgroep. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking, zowel in instellingen als thuis. Een leerkracht liet Sandra weten dat het ook zeker geschikt is voor het onderwijs. Het kwartet kan op twee manieren ingezet worden: puur als spel en ontspanning of als hulpmiddel bij een gesprek over corona. Belangrijk is dat er nu vanwege het coronavirus extra hygiëneregels zijn naast de spelregels van kwartet, deze zijn te vinden op Sandra’s site.

Het is een non-profit project en de kwartetten worden verkocht tegen kostprijs. Op deze manier is het spel toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Bovendien geeft Sandra aan dat het niet fair voelt om geld te verdienen aan het coronavirus. Ze vond het vooral leuk om ermee bezig te zijn en niet stil te hoeven zitten nu haar werk stilligt.

 

Het Corona Kwartet is te koop in de webshop van Sandra. Ook is het mogelijk om het project te steunen met een donatie, zodat er meer exemplaren beschikbaar komen voor zorg- en onderwijsinstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *