Al twee keer eerder (hier en hier) lieten we je een verzameling vlekken zien. Op het eerste gezicht betekenisloos, maar nadat je hersenen éénmaal de verzameling vlekken hebben gecombineerd in een betekenisvol beeld, voor altijd veranderd… Want, zodra je éénmaal weet wat de afbeelding voor moet stellen kun je nooit meer de willekeurige verzameling vormen zien die je eerst zag!

Vandaag een afbeelding die ‘moeilijk’ te ontcijferen is – ook nadat je weet wat de afbeelding voor moet stellen.

Wat stelt bovenstaande afbeelding voor?

Je ziet hier een beeld dat zeer bekend is. Echter, doordat je een negatief ziet van de afbeelding zoals we die meestal zien is deze lastig te ontcijferen. Als je goed kijkt zie je namelijk een kaart van het Middelandse zeegebied!

Geschreven door Jerre Maas

Jerre is van oorsprong sociaal psycholoog en is tevens de initiatiefnemer van PsyBlog. Hij houdt zich daarnaast bezig met innovatieve presentatieconcepten en presentatietechnieken en het verbeteren van zelfpresentatie. Hij is een enthousiaste en betrokken ondernemer. Meer informatie over Jerre kunt u vinden op www.jerremaas.nl.

3 comments

  1. Wat grappig, ik zag meteen wat het voorstelde. Misschien omdat ik bij een Europese studentenvereniging zit waardoor ik significant vaker de kaart van Europa voor mijn neus heb?

  2. Dit zou veel moeilijker zijn als de tekst “middelandsezee” niet verschijnt als je de cursor op het plaatje laat hangen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *