Ik ben aan het werk. Als ‘zelfstandige vrijwilliger’. Ik ben afgekeurd en mag geen eigen bedrijf starten. Als vrijwilliger mag je echter ook geld verdienen, maar ook spullen, of (cadeau)bonnen.Ik heb goed geboerd de laatste paar weken. Twee klanten had ik, waarvan iemand een nieuwe website wilde, en de ander een bestaande site geupgraded wilde hebben. Ik heb meer dan 300 euro verdiend de laatste twee weken, voornamelijk omgezet in spullen en VVV bonnen. Het project is afgerond en de website is klaar! De eerste klant wil nog een website gemaakt hebben, bij de andere klant ligt het volgende project klaar.

Wachtrij4919659112_b9f6b0df8f_o

Ik ga woensdag naar een derde klant toe (zij wil ook twee websites) en de vierde klant zal mij deze week nog bellen over het hoe en wat. Ik moet kijken dat ik het niet te druk krijg, maar ik beleef veel plezier aan dit werk! Een stuk of vier klanten staan nu ‘in de wachtrij’. Ik bouw onder andere gratis webshops. Want hier moet ik nog mee oefenen. Al doende leert men, is mijn motto. Als ik meer kennis en ervaring opdoe, verhoog ik de prijzen. Ik kan hier wellicht, in de toekomst, een stuk van mijn inkomen mee verdienen. In ieder geval verdien ik bovenop mijn WAO- uitkering! Ik heb mijzelf vanaf het voorjaar van 2014 leren websites bouwen, uit boeken en door oefening. Vanaf de herfst 2014 kreeg ik mijn eerste klanten. Ik bouwde gratis websites. Vanaf het voorjaar van dit jaar bouw ik websites tegen betaling. Sinds twee maanden werk en leer ik met het bouwen, onderhouden en upgraden van websites in WordPress en dit is weer nieuw en interessant voor mij. Hiervoor bouwde ik geheel handmatig de websites met voornamelijk Notepad++.

Eigen tempo

Ik vind websites maken een interessante bezigheid, een interessant vak en ik beleef er veel plezier aan. Het werken met echte klanten vond ik in het begin een beetje eng, maar inmiddels ben ik er wat meer ontspannen onder. Als ik iets nog niet weet of ergens weinig ervaring mee heb, dan vraag ik er weinig of geen geld voor en daardoor ervaar ik minder stress. Hoe hoger de bedragen voor een website, hoe hoger de verwachtingen van de klant en hoe meer druk/stress ik ervaar. Ik doe ook niet aan strakke deadlines. Ik bouw dit langzaam, in mijn eigen tempo, op.
Ik hoef gelukkig niet van websites bouwen te leven, want dan zou ik door de stress helemaal blokkeren. Ik verdien er extra mee bij en kan hierdoor wat ruimer leven, en ook sparen. Ik ben heel blij dat ik iets heb gevonden wat mij werkelijk interesseert, en waarmee ik wat verdien!

Diane is ambassadeur van het Fonds Psychische Gezondheid

Geschreven door Diana

Diana is geboren en opgegroeid in Limburg. Voor de liefde is ze 15 jaar geleden naar Groningen verhuisd. Diana is een zeer intelligente vrouw die last heeft van een schizoaffectieve aandoening. Dit betekent dat ze zowel psychosen als stemmingswisselingen kan hebben. Soms komt dit terug, wat dan meestal te maken heeft met te veel (langdurige) stress. Diana schrijft veel, bouwt websites, heeft een goede relatie met haar partner met wie ze samenwoont en ze heeft leuke hobby's en sociale contacten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *