Dit is de eerste keer dat ik hier een artikel over schrijf.
Ik ben al jaren bezig met het loskomen van het ego, helemaal in het NU zijn.
Ik heb verscheidene ‘verlichtings’ ervaringen gehad en ben hier lang geleden zo snel in mee gegaan dat het in een psychose ontaardde.
Inmiddels ben ik meer ‘ge-aard’, nagenoeg vrij van klachten en heb ik mijn eigen bedrijf.

Ik ben nog steeds bezig met ‘spiritualiteit’. Tussen aanhalingstekens, omdat dit ook alleen maar een begrip is en niks zegt over de ervaring zelf. De ervaring is gewoon ZIJN in het NU waar je rust en vrede ervaart. Als deze rust verstoord wordt dan accepteer je iets in het NU niet, en ga je vechten of vluchten.

Ik probeer mijzelf volledig te aanvaarden. Al mijn gevoelens, gedachten en dat wat om mij heen is en gebeurt. In het moment zelf. Nu. Ik zeg ook tegen mezelf dat ik hier ben om te leren, om te ervaren, en dat ik daarom geen fouten kan maken. Alles mag er zijn, precies zoals het zich aan mij voordoet. Ook de negatieve dingen.. blijkbaar is dat dan de bedoeling en mag dat er ook zijn! Ik ga er niet teveel over denken, ik probeer vooral gewoon te ZIJN en te ervaren.

Ik ben welkom. Ik mag er zijn. Overal waar ik kom ben ik welkom. Overal is het Hier en Nu, en in het Hier en NU ben ik welkom. Ik ben een toeschouwer die in Liefde en in Vrede is. Ik ervaar Liefde en Vrede. Mijn lichaam voelt ontspannen. Ik ervaar vreugde. En het voelt zo.. gewoon. Zo simpel. Zo simpel als het leven kan zijn. Mijn gedachten zijn niet altijd simpel, die maken er vaak een heel verhaal van, maar in het diepst van mezelf is het stil. Alsof ik een oceaan ben, en alles daaromheen (inclusief gedachten) zijn de golven aan de oppervlakte. Het kan stormen, maar de oceaan zelf is onverstoorbaar. Alles mag er zijn, alles is oké. Ik ben Liefde. Ik ben Vrede. Ik identificeer mijzelf niet meer met mijn ego, maar ik doe wel gewoon mee met het leven van alledag -vanuit een andere invalshoek.

Als ik mij ergens onprettig door voel dan keer ik mijn gedachten om. Vaak kan ik het dan weer loslaten en kom ik terug in de ontspannen staat van het moment. Net als elk mens maak ik plannen, maar ik leef in het NU. Mijn denken is om mij te ondersteunen, niet om mij te overheersen. Mijn denken gebruik ik om websites te bouwen en om te functioneren. Niet meer dan dat. Ik heb (vrijwel) geen angsten meer.

Geschreven door Diana

Diana is geboren en opgegroeid in Limburg. Voor de liefde is ze 15 jaar geleden naar Groningen verhuisd. Diana is een zeer intelligente vrouw die last heeft van een schizoaffectieve aandoening. Dit betekent dat ze zowel psychosen als stemmingswisselingen kan hebben. Soms komt dit terug, wat dan meestal te maken heeft met te veel (langdurige) stress. Diana schrijft veel, bouwt websites, heeft een goede relatie met haar partner met wie ze samenwoont en ze heeft leuke hobby's en sociale contacten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *