Nog even en dan is het zover, Koningsdag. De dag dat we de 50e verjaardag van onze Koning vieren. Een dag die voor veel mensen gepaard gaat met los gaan qua alcohol, middelen, eten etc. Maar wat nu als dit los gaan gevaarlijk voor je is? Wat als je verslaafd bent? Hoe overleef je Koningsdag dan?

In behandeling

Vorig jaar adviseerde Bram (cliëntcoach en ervaringsdeskundige bij Trubendorffer) al om een meeting bij te wonen. Iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Ook kunnen de mensen die bij Trubendorffer in behandeling zijn tijdens Koningsdag naar de groep gaan of juist een gesprek met hun behandelaar inplannen.

Tips!

Daarnaast heb ik nog een aantal tips om van Koningsdag een feestelijke dag te maken, maar dan anders dan je gewend was.

Je kan natuurlijk gewoon de stad in gaan. Ga dan wel iets anders doen dan alle voorgaande jaren. Zo kan je bijvoorbeeld vroeg op pad en over de vrij markt struinen.

Of ga iets totaal anders doen. Wist je bijvoorbeeld dat een groot aantal van de pretparken en dierentuinen open zijn. Je kan er dus een leuk dagje uit van maken.

En als je meer van rust houdt, ga dan naar een wellness resort of de sauna. Even lekker tijd voor jezelf reserveren.

Ook kan Koningsdag de uitgelezen kans vormen om dat ene klusje dat al een tijd op de planning staat eens aan te pakken.

Kortom, er zijn genoeg opties. Probeer vooral een andere invulling aan de dag te geven. Dan voelt het minder als of je iets mist of dat jou iets ‘ontnomen’ wordt.

Maak er een mooie Koningsdag van!

Geschreven door Trubendorffer

Trubendorffer biedt een unieke en doelgerichte verslavingsbehandeling waarbij het niet nodig is dat je opgenomen wordt. Onze deskundigen werken doelgericht en op persoonlijke wijze aan het herstel van verslaafden samen met hun naasten. Je doet de behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen, waardoor je sociale leven niet nog verder onder druk komt te staan. Trubendorffer heeft behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *