Een goede gezondheid is voor de mens het meest waardevolle bezit. Er zijn echter allerlei redenen denkbaar waardoor die gezondheid niet optimaal is. Vaak maken we daarbij onderscheid tussen mentale en fysieke problemen, maar eigenlijk is dat niet helemaal terecht. Feitelijk kunnen we die twee namelijk niet los van elkaar zien. Mentale problemen kunnen fysieke gebreken in de hand werken en omgekeerd kan een lichamelijk ongemak voor psychische problemen zorgen.

Bewegen houdt lichaam en geest gezond

Het is een situatie die veel mensen wel zullen herkennen: je hebt geen zin om te gaan sporten, maar uiteindelijk kies je er toch voor om op pad te gaan. Je maakt een lange wandeling of je brengt een bezoek aan de sportschool. Na afloop voel je jezelf een stuk beter dan ervoor. Hieruit blijkt in feite al dat je mentale welzijn nadrukkelijk gekoppeld is aan je fysieke welzijn. Als je lichaam goed in conditie is, voel je jezelf beter. Door voldoende te bewegen, kun je ’s nachts gemakkelijker in slaap komen. Daardoor kom je beter tot rust en ben je de volgende dag fitter. Het hangt allemaal met elkaar samen. Je kunt lichamelijke klachten ontwikkelen als je jezelf mentaal niet goed voelt. Mensen die depressief zijn, komen vaak niet in beweging, waardoor ze hun lichaam dus ook verwaarlozen, met alle gevolgen van dien. Omgekeerd kun je ook mentale problemen krijgen als je lichaam niet goed functioneert. Zo kun je bijvoorbeeld ook depressief worden ten gevolge van een ontsteking ergens in je lichaam.

Zorgpremie

Elk jaar zien we onze zorgpremie weer een stukje verder stijgen. We kunnen natuurlijk zorgverzekeringen vergelijken met elkaar en de goedkoopste optie kiezen, maar ook die goedkoopste optie zal uiteindelijk duurder worden. De beste manier om de zorgpremie omlaag te krijgen, is met z’n allen gezonder gaan leven. Voor veel mensen is dat weliswaar een goed voornemen, maar aan de uitvoering ontbreekt het vaak. We weten het allemaal wel, maar we handelen er niet voldoende naar. Nederlanders eten nog steeds onvoldoende groente en fruit en komen nog steeds onvoldoende in beweging. Het gevolg is dat we eerder vatbaar zijn voor allerlei ziekten. Dat verklaart voor een belangrijk deel waarom de tarieven op Zorgkiezer.nl elk jaar weer een beetje hoger uitvallen. Overigens blijft het natuurlijk wel de moeite waard om de vergelijking te maken en te bekijken of het elders goedkoper kan.

*Dit artikel bevat gesponsorde content.

Geschreven door LEQUAL

LEQUAL is een online marketingbureau in Amsterdam dat organisaties online verder helpt. Vanuit hun kantoor wordt er iedere dag hard gewerkt om het beste resultaat te behalen voor hun klanten. Hoe? Door de beste online marketeers samen te laten werken met data en techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *