Twee weken geleden werden de zes winnaars bekend gemaakt van de Mobiles for Good Challenge van Vodafone. Drie van de zes winnende concepten zijn ‘psychologische’ apps. Aan jullie vandaag de vraag welke app het meest succesvol zal gaan worden.

1. HomeMade Productions

Uit onderzoek is gebleken dat één van de belangrijkste oorzaken van zelfmoord pesten is. De laatste tijd wordt Nederland overspoeld door TV-formats en lesprogramma’s over pesten. Het online platform van HomeMade Productions stelt jongeren in staat om te praten over pesten.
Gedurende de voorstelling ‘Spijt‘ kunnen jongeren extra informatie opzoeken in de app. Daarnaast kunnen zij direct invloed uitoefenen op het verloop van de voorstelling. In onderstaande video licht de bedenker van de app het één en ander toe.

2. Into D’mentia Nederland

Hoe is het om dementie te hebben? Into D’mentia laat gebruikers ervaren hoe het is om de ziekte van Alzheimer te hebben. Op die manier creëeren ze begrip en bewustwording rondom deze volksziekte.
De app richt zich met name op mantelzorgers en simuleert het leven van een persoon met dementie. De applicatie draait op het principe van serious gaming. In onderstaande video licht bedenker Cas Mathijsen het één en ander toe.

3. TraumaGameplay

Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) staat in de DSM-IV bij de angststoornissen en is een gevolg van een ernstig trauma. TraumaGameplay richt zich erop om op een speelse manier de huidige behandelingen te versterken.
Door direct na het trauma het spel te spelen wordt de kans verminderd op het ontwikkelen van PTSS. Tijdens het spelen van simpele spelletjes word je gevraagd om terug te denken aan het trauma dat je opgelopen hebt. Doordat dit gebeurt in de eerste zes uur na het trauma wordt de herinnering minder beladen en wordt deze ‘positiever’ opgeslagen in het langetermijngeheugen.

We zijn benieuwd naar jullie ideeën rondom deze apps. In onderstaande poll kun je stemmen op de app die volgens jou het meest succesvol zal gaan worden. Daarnaast hopen we natuurlijk op een interessante discussie die we door kunnen sturen naar de ontwikkelaars van deze apps.

Introfilm-Brain-_-NL

Geschreven door Jerre Maas

Jerre is van oorsprong sociaal psycholoog en is tevens de initiatiefnemer van PsyBlog. Hij houdt zich daarnaast bezig met innovatieve presentatieconcepten en presentatietechnieken en het verbeteren van zelfpresentatie. Hij is een enthousiaste en betrokken ondernemer. Meer informatie over Jerre kunt u vinden op www.jerremaas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *