Voor veel mensen is het eindelijk zover: zomervakantie! Met het Nederlandse weer weet je echter nooit waar je aan toe bent. Wil jij je deze zomervakantie niet vervelen? Lees dan hier onze tips!

Serie: Gypsy

Op een druilerige Nederlandse dag is er niets zo lekker als het bingewatchen van een serie. In de serie Gypsy volgen we therapeute Jean Holloway, gespeeld door Naomi Watts. Op het eerste gezicht lijkt Jean alles voor elkaar te hebben: een leuke baan, een succesvolle man en een jonge dochter. Het blijkt echter dat ze het nogal moeilijk vindt om afstand te houden tot haar cliënten. Zo komt ze uiteindelijk in de problemen. Ondanks de nogal aparte vormen van therapie, is het een erg vermakelijke serie waarbij de acteurs het verhaal geloofwaardig houden. Je kunt de serie op Netflix bekijken.

Evenement: Blauwe Zondag in Tilburg

Ieder jaar wordt er een Blauwe Zondag gehouden bij de kermis van Tilburg. Deze zondag is speciaal voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen, maar toch een dagje kermis willen beleven. Vorig jaar schreven we een artikel over het ontstaan van deze speciale dag. Dit jaar is de kermis op 23 juli. Op de website van Blauwe Zondag vind je meer informatie over dit evenement.

Bioscoop: Wakefield

Brian Cranston kennen de meeste mensen van zijn rol als Walter White in Breaking Bad, waarin hij de ultieme antiheld speelde. Voor deze nieuwe film kroop hij in de huid van een echtgenoot en vader, die het ogenschijnlijk allemaal goed voor elkaar heeft. Maar dan krijgt Howard een behoorlijke inzinking. Hij verlaat zijn gezin, maar blijft ze toch in de gaten houden… Wakefield is vanaf 20 juli in de bioscoop te zien.

Evenement: Lezing Erik Scherder in Den Haag

Erik Scherder is  ondertussen een bekend gezicht geworden. De professor komt regelmatig bij De wereld draait door op bezoek en heeft ook een aantal colleges op televisie gegeven. Deze keer komt hij vertellen over zijn nieuwe boek: Singing in the brain. In dit boek vertelt hij over de relatie tussen muziek, leren en onze hersenen. Op 26 augustus geeft Erik Scherder een lezing over zijn nieuwe boek in de boekenwinkel Paagman in Den Haag. Meer informatie vind je op hun website. Het boek Singing in the brain is hier te bestellen.

Film: To the bone

Deze film gaat over Ellen, een jonge vrouw die strijdt met anorexia. In de film zie je waar ze dagelijks mee worstelt en hoe haar behandelaar haar uiteindelijk weer gezonder probeert te laten leven. Deze film veroorzaakte vóór het uitbrengen al behoorlijk wat ophef. Zo zou de film als voorbeeldfunctie dienen voor mensen met anorexia en zou het een té glamoureus beeld schetsen van de ziekte. De film werd gemaakt door Marti Noxon, zij heeft zelf in het verleden met een eetstoornis te maken gehad. Ook de hoofdrolspeelster Lily Collins heeft in het verleden een eetstoornis gehad. Hierdoor kunnen zij wellicht juíst een ander beeld schetsen van anorexia en laten zien waar anorexia nu echt mee te maken heeft. De film is op Netflix te bekijken.

Zomerdoeboek 2017 Psychologie Magazine

Ga je lekker op vakantie of staat het Nederlandse weer je eindelijk toe om naar buiten te gaan? Neem dan het Psychologie Magazine Zomerdoeboek mee. In dit boek vind je artikelen, vakantiechecks en zelfs een wandelgids. Ook kan je met een quiz testen hoe het met jouw mensenkennis staat. Je kunt het boek hier bestellen.

Geschreven door Marleen Hoek

Marleen is afgestudeerd als kind- en jeugdpsychologe. Tijdens haar studie merkte ze dat ze graag één op één hulp biedt waarbij er sprake is van maatwerk voor de cliënt. Ze werkt nu als levensloopcoach waarbij ze volwassenen en kinderen met autisme begeleidt op diverse levensgebieden. Tijdens haar eerdere werk op een basisschool rees bij haar de vraag hoe we het onderwijs in kunnen richten zodat álle kinderen tot leren kunnen komen. Daarom is ze gestart met de Pabo en houdt ze ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en psychologie goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *