Heb je een naaste die een burn-out heeft? Wil je diegene gepast kunnen steunen, maar weet je niet precies hoe? Dan is dit boek het ideale boek voor jou.

Met het boek BOndgenoot leer je hoe je een BOndgenoot kan zijn voor een naaste met een burn-out. Hierbij staat BO voor burn-out. Je leert hoe je je naaste goed kunt ondersteunen zonder de rol van psycholoog of coach proberen over te nemen.

Ondanks dat je naaste hulp nodig heeft van een coach of psycholoog, heeft je naaste namelijk ook steun nodig van zijn/haar omgeving. Door dit op de juiste manier te doen zal je naaste zo goed mogelijk herstellen.

Het boek begint met de uitleg van wat een burn-out precies is. Ondanks dat je regelmatig leest dat mensen een burn-out hebben, is de definitie voor veel mensen nog onduidelijk. Zo leer je wat het verschil is met een depressie en dat depressieve klachten wel kunnen voorkomen bij mensen met een burn-out. Een depressie is echter niet hetzelfde als een burn-out.

In het boek leer je onder meer wat de symptomen van een burnout kunnen zijn, zoals fysieke uitputting en cognitieve ontregeling. Je krijgt ook inzicht in wat de behandeling bij een coach en psycholoog inhoud. Een diagnose bij de huisarts blijft altijd nodig, omdat veel van de symptomen ook voorkomen bij andere aandoeningen.

In het boek leer je hoe je in de verschillende fases van een burnout je naaste kunt steunen, zoals de fase van acceptatie. Dit is een belangrijke eerste stap om te herstellen van een burn-out.

Het boek geeft je duidelijke handvatten door de combinatie van theorie en opdrachten. Door de opdrachten leer je wat je naaste nodig hebt. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het ontdekken waar je naaste rust van krijgt en hoe je hier aan kunt bijdragen. Je leert ook door een opdracht samen de signalen van stress te herkennen.

Door de vele opdrachten wordt je door het boek echt in beweging gebracht. Dit vergroot de kans dat je de kennis van het boek echt gaat gebruiken en je naaste goed kan ondersteunen tijdens het herstel.

Een groot voordeel van dit boek is dat het minder dan 100 pagina’s bevat en makkelijk leesbaar is. Het leest makkelijk weg door de afwisseling van informatieve tekst, opdrachten en quotes

van ervaringsdeskundigen. Het boek eindigt met waardevolle verschillende ‘wat als’ situaties. Zo leer je bijvoorbeeld wat je kunt doen als je naaste een terugval krijgt.

Concluderend is dit boek een echte aanrader voor alle mensen met naaste, die lijdt aan een burn-out. Door de kennis uit het boek hoef je niet meer langs de zijlijn te blijven staan en kan je op effectieve manier je naaste steunen.

Zou je graag steun willen bieden aan een naaste met een burn-out? Maar weet je niet zo goed hoe? Bestel het boek ‘BOndegenoot‘ van Dorien Zenderlo & Wendy Crokaert hier en bied steun op de juiste manier.

 

Geschreven door Claire Orth

Ik ben Claire Orth, tekstschrijver en heb een passie voor fysieke én mentale gezondheid. Ik lees ook graag boeken over psychologie. Met mijn recensies wil ik jou een kleine inkijk geven in diverse boeken. Zo hoop ik je te helpen een boek te lezen dat de moeite waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *