Samantha is een 21-jarige transgender die nu al weer een jaar lang zijn ervaringen deelt via psyblog in ‘het dagboek van een transgender’. We zijn een jaar verder, een mooi moment om eens stil te staan bij wat Samantha allemaal heeft meegemaakt afgelopen jaar.

Samantha neemt ons mee in zijn eigen belevingswereld en deelt de struggelingen van het leven en de ontdekkingen van het transgender zijn. We blijven genieten van de mooie verhalen en hoe Samantha zichzelf en de wereld blijft ontdekken!

[1] Ik ben een transgender

“Ik moest toegeven dat ik een jongen was, maar dat ik er wel van droomde om op een dag vrouw te zijn.”

[2] De kracht van ongeschreven kleding regels

“Dan zoek ik snel naar een BH en een bijpassend onderbroekje in de maat die ik thuis heb opgemeten, en stop ik ze in het mandje, in een hoekje, om ervoor te zorgen dat het voor andere klanten niet meteen duidelijk is dat ik lingerie gepakt heb. Door mijn zenuwen en het zweet op mijn rug realiseer ik me dat ik inbreuk maak op de sociale regels.”

[3] Wat maakt lang haar vrouwelijk

“Wat mij opvalt is dat vrouwen zo rond hun 35ste jaar kort haar hebben, en dat ik alleen in Amsterdam tot nu toe mannen heb gezien met lang haar.”

[4] Vrienden voor het leven

“Ook voor hen bleek het geen verrassing te zijn en ook zij waren niet verbaasd. Niemand van mijn vrienden had een probleem met mijn wens om liever een vrouw te willen zijn.”

[5] Vrouwen en persoonlijke verzorging

“Zelf spendeer ik niet méér – of extra – tijd aan mijn persoonlijke hygiëne sinds ik weet dat ik transgender ben.”

[6] Uitgaan als vrouw

“Alleen toen ze onze bestelling kwamen opnemen werd ik aangesproken met “Mevrouw, meneer”. Ik kan best begrijpen waarom, vond het ook niet vreemd.”

[7]  Vakantie & zwemmen

“Ik zag aan hun houding, hun expressie, dat ze verward waren, de vraagtekens kwamen bijna hun ogen uit.”

[8] Als vrouw op vakantie

“Net zoals in het zwembad sprak niemand mij aan over mijn uiterlijk. Er waren wel  blikken, wat ik moet leren accepteren.”

[9] Leven met autisme

“Het Dr. Leo Kannerhuis heeft vast gesteld dat mijn gevoel, mijn wens om vrouw te worden, los staat van het feit dat ik autisme heb.”

[10] Stage als man of vrouw?

“Vijf minuten kreeg ik om te beslissen of ik binnen en bij dit bedrijf ervoor uit wilde komen dat ik transgender ben. Vijf minuten om de afweging te maken hoe ik deze 6 maanden van 40 uur per week zou gaan doormaken, als man of als vrouw.”

 

Geschreven door Jerre Maas

Jerre is van oorsprong sociaal psycholoog en is tevens de initiatiefnemer van PsyBlog. Hij houdt zich daarnaast bezig met innovatieve presentatieconcepten en presentatietechnieken en het verbeteren van zelfpresentatie. Hij is een enthousiaste en betrokken ondernemer. Meer informatie over Jerre kunt u vinden op www.jerremaas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *